Politie Limburg-Noord

Man en vrouw aangehouden voor diefstal verpleeghuis in Roermond


Datum: 17-09-2009
Tijd bericht: 15:49
Plaats: Roermond
Een 28-jarige man en een 32-jarige vrouw uit Heerlen zijn Woensdagavond aangehouden op verdenking van diefstal. Omstreeks 20:05 uur kwam er een melding binnen dat er sprake van diefstal was in een verpleeghuis gelegen aan de Heinsbergerweg. De insluipers hadden het pand al verlaten voordat de politie ter plaatse was. Agenten konden niet veel later de mannelijke verdachte in de kraag vatten op basis van een duidelijk signalement. Later die avond meldde de vriendin van de man zichzelf bij het politiebureau. De vrouw werd aangehouden op verdenking van medeplichtigheid van diefstal.

De verdachten waren met een smoes het verpleeghuis binnengekomen. Omdat medewerkers het niet vertrouwden hebben ze de politie gebeld. Ook werden de toegangsdeuren gesloten. Doordat de mannelijke verdachte verbaal agressief gedrag vertoonde en daarmee de rust en orde verstoorde, heeft het personeel de deur weer geopend. De twee verdachten verlieten daarna het pand.

Bij de fouillering troffen agenten een gestolen portemonnee, geld, een uitklapbaar zakmes en een kleine hoeveelheid drugs aan. Deze voorwerpen zijn in beslag genomen. De man is aangehouden voor diefstal, belediging en het negeren van een verboden toegang. De man stond bij de politie al bekend als veelpleger en tevens ook als harddrugsgebruiker. De politie onderzoekt de zaak.