Fair Trade Beurs met uniek karakter


Ethical and Fair Trade Market Place, 17 - 20 september, beursgebouw Eindhoven

EINDHOVEN, 20090908 -- De maatschappij schreeuwt om maatschappelijk verantwoord ondernemen. En bedrijfsleven, overheden en non profit organisaties reageren op die schreeuw. Niet alleen omdat dit van hen wordt verwacht, maar ook omdat men steeds meer vanuit een idealistische passie streeft naar een betere wereld voor iedereen. Welvaart die culturele normen en waarden respecteert, milieubescherming en eerlijk handel drijven. Ethiek van ondernemen staat boven snel geld verdienen. Met als resultaat dat we uiteindelijk meer winst behalen. Niet alleen financieel, maar ook sociaal.

De ETFAM-beurs van 17 t/m 20 september 2009 in Eindhoven is een platform waar bedrijven en instellingen rechtstreeks in contact komen met ondernemers in ontwikkelingslanden om wederzijds kansen te creëren. Niet alleen eerlijk handelen, maar ook interactie en kansen voor ons eigen MKB. Dienstverleners die verpakkingen ontwerpen, marketeers die internationaal vraag en aanbod op elkaar afstemmen, designers en engineers die nieuwe producten vormgeven, enzovoort. Kortom, van elkaar leren en samen nieuwe zakelijke kansen ontdekken. Zo ontstaan (ambachtelijke) producten die gegarandeerd geschikt zijn voor de Europese markt en die op een fair trade wijze worden geproduceerd in een ontwikkelingsland.

Onder de deelnemers zijn bekende Nederlandse Fair Trade organisaties, maar ook een groot aantal bedrijven die op een Fair Trade wijze wensen te werken. Op de beursvloer staan diverse stands van productiebedrijfjes uit 30 verschillende ontwikkelingslanden en opkomende markten. Er melden zich nog voortdurend nieuwe deelnemers aan. Op het DDiD-plein (Dutch Design in Development) presenteren Nederlandse ontwerpers producten die in samenwerking met fair trade en ethical producenten in ontwikkelingslanden ontwikkeld zijn. Ook genomineerden voor de Toon van Tuyl Prijs zijn aanwezig.



Minister Koenders van ontwikkelingssamenwerking zal in ieder geval de beurs bezoeken op 19 september. Wellicht dat ook nog andere topambtenaren tijdens één of meer beursdagen aanwezig zullen zijn. De promotie van ethical fair trade is namelijk ook voor de overheid van groot belang. De branche is volop in ontwikkeling en biedt grote kansen voor ondernemers in binnen- en buitenland.

Etfam





Ingezonden persbericht