Gemeente Delft

Op voeten en fietsen naar school

Op donderdag 17 september vindt de jaarlijkse landelijke actiedag 'op voeten en fietsen naar school' plaats, een initiatief van Veilig Verkeer Nederland. Wethouder Anne Koning opent op deze dag de verbeterde fietsenstalling van de Simon Carmiggeltschool in Tanthof-Oost, met rekken speciaal geschikt voor de vaak bredere banden en kleinere wielmaat van kinderfietsen.

Deze maatregel is bedoeld om het fietsen naar school te stimuleren en is onderdeel van het 'Veiliger naar school' project, dat sinds enige tijd op deze school draait. Dit project moet de schoolomgeving op verschillende manieren veiliger maken.

Niet alleen de Simon Carmiggeltschool, maar ook de andere scholen in Delft grijpen de 'op voeten en fietsen naar school-dag' aan om aandacht te vragen voor bewuster 'schoolbrenggedrag'. Indien dit vaker te voet of per fiets gebeurt en niet met de auto, zorgt dit niet alleen voor een veiligere schoolomgeving, maar doen kinderen ook de nodige ervaring op in het verkeer, in plaats van op de achterbank te zitten. Verder is voldoende beweging natuurlijk ook van groot belang.

Noot voor de redactie (