Delixl

Reuser & Smulders voortaan duurzaam

Foodservice groothandel Deli XL kondigt aan dat zij voortaan de koffie en thee van Reuser & Smulders alleen nog in een duurzame variant op de markt brengt. Vanuit de verantwoordelijkheid die Deli XL neemt in de logistieke keten, is dit huismerk van Deli XL voortaan leverbaar met het Rainforest Alliance keurmerk. Daarmee draagt Reuser & Smulders bij aan de bescherming van ecosystemen en de daarvan afhankelijke mensen en dieren.

"Het Rainforest Alliance certificaat garandeert onze klanten dat het product onder strenge voorwaarden en op gecertificeerde plantages duurzaam is geproduceerd, dus ook de koffie- en theesoorten die wij onder de naam Reuser & Smulders schenken," zo legt productmanager Esther Evers uit. "En om dit duidelijk te maken naar zowel klanten als consumenten, hebben we direct de verpakking gerestyled, zodat zij in één oogopslag de duurzame producten herkennen."

Assortiment vernieuwd

Om het concept compleet te maken is niet alleen de inhoud en verpakking aangepast, maar is ook kritisch gekeken naar het aanvullend assortiment, servies en apparatuur. Esther Evers hierover: "In 2006 zijn we met Reuser & Smulders op de markt gekomen en na een paar jaar was het tijd voor een evaluatie. Zo merkten we bijvoorbeeld dat de keuze uit koffiemachines nog beter kon en nu leveren Vibiemme, Carimali, Schaerer en Animo voortaan machines binnen het concept."

Deli XL Foodservice Fair 2009

De groothandel introduceert het vernieuwde Reuser & Smulders op de Deli XL Foodservice Fair 2009, die van 14 tot en met 16 september plaatsvindt. Martin van Dam, Directeur Marketing & E-commerce: "Op deze beurs laten we relaties graag kennismaken met de verschillende manieren waarop Deli XL haar verantwoordelijkheid neemt. Zoals in het Rainforest en het Rainforest Café waar zij de duurzame smaak van onze koffie en thee kunnen proeven." Het Rainforest bevindt zich in de Apeldoornse Americahal, tussen de registratie en de beursvloer in. In het Rainforest presenteert Deli XL het gehele gerestylde Reuser & Smulders concept. "Maar vooral laten we op de beurs natuurlijk volop proeven van onze rijke collectie koffie- en theesmaken, bijvoorbeeld de nieuwe melanges van onze duurzame espresso's."

Voor nadere informatie en/ of opvragen van meer foto´s:

Simon de Ridder, Communicatiemanager Deli XL

Telefoonnummer: (0318) 678 662 / (06) 51 288 020

E-mailadres: simon-de.ridder@delixl.nl