SDU uitgevers


Nederlandse Orde van Advocaten kiest voor Sdu Uitgevers 16 september 2009
Den Haag, 16 september 2009 - De Nederlandse Orde van Advocaten (Orde) heeft besloten haar mediapakket in handen te geven van Sdu Uitgevers vanaf januari 2010. Sdu Uitgevers zal met ingang van januari volgend jaar onder meer zorgdragen voor het uitgeven van het meest gelezen periodiek van de Orde, het Advocatenblad. Dit tijdschrift wordt verspreid onder alle advocaten in Nederland en overige geïnteresseerden. Het contract tussen de Orde en Sdu Uitgevers is op 15 september getekend door mr. Hermine Voûte, portefeuillehouder communicatie in de Algemene Raad, het hoofdbestuur van de Orde en mr. Sam van Oostrom, CEO Sdu Uitgevers.
De Orde heeft in Sdu Uitgevers een partij gevonden waarmee zij in de komende jaren advocaten nog beter in staat wil stellen op te komen voor mensen die hun recht zoeken. Ook deze mensen zelf moeten straks vooral via de website van de Orde veel meer service en informatie krijgen, meent Voûte. 'Ze moeten daar een begin van hun recht vinden'. Voûte benadrukt dat er voor de Orde en Sdu Uitgevers veel werk is te verzetten: 'Ik hoop en verwacht dat we dit doen met betrokkenheid en bevlogenheid voor al die mensen die verlangen naar recht'. professionals dagelijks van onmisbare beroepsinformatie. Of het nu gaat om de overheid, de juridische wereld, de bouwsector of andere onderdelen van het bedrijfsleven. Het contract met de Orde betekent voor Sdu Uitgevers een uitbreiding van het portfolio voor advocaten. Sdu Uitgevers biedt de jurist met haar portfolio juridische en fiscale media de gewenste informatie, op het gewenste tijdstip, in de gewenste vorm. Dit is niet alleen relevant voor de jurist maar ook voor de adverteerder die de jurist wil bereiken.
Voor meer informatie over deze samenwerking kunt u contact opnemen met:
Sdu Uitgevers, Sandra J. Kroon, Directeur Juridisch & Fiscaal, telefoon: 070 378 99 11, e-mail: secretariaat.juridisch@sdu.nl Nederlandse Orde van Advocaten, Gert Jan Verhoog, adviseur communicatiestrategie, telefoon: 06 52 53 98 97, e-mail: post@onderscheidendvermogen.nu

Achtergrondinformatie

Over de Nederlandse Orde van Advocaten
De Nederlandse Orde van Advocaten is de publiekrechtelijke beroepsorganisatie van alle advocaten in Nederland. De wettelijk vastgestelde kernfunctie van de Orde is de zorg voor de kwaliteit van de advocatendiensten. Die kwaliteit wordt onder meer gewaarborgd door:
* een omvangrijk opleidingsprogramma voor de advocatuur;
* het opstellen van verordeningen en andere bindende regels voor advocaten;

* tuchtrechtspraak;

* voorlichting en dienstverlening aan de leden;
* advisering aan de overheid over beleidsvoornemens en wetsontwerpen.

Advocaten zijn conform de Advocatenwet verplicht ingeschreven bij de Orde. Begin 2009 zijn er 15.547 advocaten. Ieder jaar beginnen ongeveer 1.100 stagiaires aan de Beroepsopleiding Advocatuur. De advocatuur groeit nog steeds, het afgelopen jaar met 4,5%.
* Sdu Uitgevers versnelt in online uitgeven