Vakcentrum Levensmiddelen

Franchiseverenigingen bundelen krachten

16 september 2009
---

De besturen van de Gall & Gall-, Etos- en
AH-Franchisenemersverenigingen zijn tot de conclusie gekomen dat zij veel overkoepelende en gemeenschappelijke belangen hebben richting AHOLD. De franchisegevers maken alledrie deel uit van het AHOLD concern. Daarom is deze week door de besturen van de drie franchisenemersverenigingen het Georganiseerd Overleg Gall & Gall-, Etos- en AH-Franchisenemersverenigingen (GEAF) opgericht.

Op de foto ziet u v.l.n.r. de drie voorzitters: Bram de Jong (Albert Heijn), Elly Luitjens (Etos), en Fred van Herk (Gall & Gall).

Na intensief overleg met het Vakcentrum vinden de drie besturen het belangrijk dat de belangenbehartiging en het woordvoerderschap op van te voren vastgestelde formule-overkoepelende punten bij een gezamenlijk koepeloverleg ligt. Een en ander uiteraard in goede afstemming met de besturen van de Gall & Gall-, Etos- en AH-Franchisenemersverenigingen. Het bestuur van het GEAF zal bestaan uit bij voorkeur zeven franchisenemers, twee van elke franchisenemersvereniging en een voorzitter die affiniteit heeft met tenminste twee van de drie genoemde winkelformules.

Enkele uitgangspunten van het nieuw op te richten GEAF zijn:
* Behoud van het zelfstandig ondernemerschap.
* Behartigen van de gemeenschappelijke belangen van alle aangesloten franchisenemersverenigingen, rekening houdend met grootte en identiteit van de aangesloten franchisenemers, na vaststelling van de gezamenlijke belangen.

* Verbeteren van de relatie met de AHOLD franchisegever(s), door het verkrijgen van meer inzicht en meer transparantie in de gemaakte afspraken.

* Adviseren van de deelnemende franchisenemersverenigingen en AHOLD over alle onderwerpen, die met de uitvoering, naleving en wijziging van de gesloten contracten verband houden en met het optimaliseren van de formules.

Eind 2010 zullen partijen de effecten van het nieuw op te richten Georganiseerd Overleg Gall & Gall-, Etos- en
AH-Franchisenemersverenigingen evalueren en waar nodig aanpassen.