Easy-to-Eat wint Koks! Innovatie Trofee 2009

15/09/2009 18:03

Kokskwartet

Easy-to-Eat een gebakje voor mensen met slikproblemen is winnaar geworden van de Koks! Innovatie Trofee 2009 waarvoor 40 innovaties waren ingeschreven. Met dit makkelijk eetbare gebakje kunnen zorginstellingen een gastvrij gebaar maken naar mensen met slikstoornissen. Easy-to-Eat is een product van Patisserie Unique en FoodQuest. De prijs werd dinsdag 15 november uitgereikt door juryvoorzitter Nelleke Meinders tijdens de Deli XL Foodservice Fair in de Americahal te Apeldoorn.

De Koks! Best of All Trofee een onderscheiding voor producten die al twee jaar of langer hun waarde in de praktijk bewijzen, is gewonnen door Labellord, een kleurcoderingssysteem dat duidelijk maakt tot wanneer een product gebruikt kan worden. De Koks! Best of All Trofee is een nieuw onderdeel. De 14 producten en systemen die deelnamen, werden aangedragen door praktijk.

De Koks! Innovatie Trofee die georganiseerd werd door Het Kokskwartet, de VHVG vereniging voor Food & Hospitality Management en Deli XL, kende naast de totaalwinnaar de volgende categoriewinnaars:

Food & Beverage:


1) Easy-to-Eat. Makkelijk eetbaar gebakje voor mensen met slikklachten. Ingezonden door Patisserie Unique en FoodQuest


2) Prima Pasta ongevuld. Verse ongevulde pasta's, in twee tot drie minuten te bereiden. Ingezonden door Heinz Foodservice


3) Petit Henri. Koelverse maaltijdcomponenten per portie verpakt. Het assortiment bestaat inmiddels uit 24 gerechten. Ingezonden door Henri

Apparatuur


1) Crownpunch. Perforator waarmee je gaatjes kunt maken in de kroonkurken van flesjes. Ingezonden door M? Trading


2) Rox. Machine die van leidingwater een reinigingsmiddel kan maken. Ingezonden door Hoshizaki


3) Premax 1. Dankzij de nieuwe naspoeltechnologie Vapo Rinse op de Hobart Premax FP voorlader vaatwasmachines kan men grote besparingen realiseren. Ingezonden door Hobart Nederland.

Concepten


1) Kookmethode voor ouderen. Kookmethode met speciale aandacht voor aroma's en kruiden. Zorgt ervoor dat ouderen met meer smaak eten. Ingezonden door Johan Peeters en Edwig Goossens


2) Coffee on Wheels. Mobiele koffievoorziening waarmee patiënten en gasten kunnen worden voorzien van verschillende koffievarianten. Ingezonden door Nescafé


3) Pocket napkin. Servet en bestekzak in één. Stijlvolle tafeldecoratie waarmee in een handomdraai een tafel perfect gedekt kan worden. Ingezonden door W. van 't Veer disposables non-food.

Koks! Best of All Trofee

Winnaar: Labellord, een kleurcoderingssysteem dat in één oogopslag duidelijk maakt wanneer iets is bereid en tot wanneer het gebruikt kan worden. Deelnemer Labellord

Publiekprijs

De publiekprijs is gewonnen door het Pop-out concept, een kant-en-klaar maaltijdconcept gericht op efficiency en beleving rondom de maaltijd. Ingezonden door Chef Martin Menu Services Haaglanden. Op www.kokskwartet.nl werden ruim 8500 stemmen uitgebracht. Het Pop-out concept vergaarde de meeste punten.

De jury

De Jury van de Koks! Innovatie Trofee 2009 en de Koks! Best of All Trofee 2009 bestaat uit de volgende deskundigen: voorzitter Nelleke Meinders (Directeur BGP Opleidingen), Jan van den Brekel, hoofd voeding bij stichting 't Heem in Berkel-Enschot, heeft namens de VHVG vereniging voor Food & Hospitality Management zitting in de jury. Lena Hillenga (beleidsmedewerker LOC-LPR, Landelijke Organisatie Cliëntenraden), René van der Gun (hoofd Civiele Dienst van Delta Psychiatrisch Centrum, zit namens Het Kokskwartet in de jury), SVH Meesterkok Sjaak Jobse (manager productiekeuken Tafel Thuis van Zorgstroom in Middelburg) en Theo Pieper (Vice-president Koksgilde Nederland en voedingsadviseur bij Livio).





http://www.kokskwartet.nl