Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 09.50 uur

Utrecht, 15-09-2009

Aangehouden voor bedreiging

UTRECHT De politie heeft maandagavond een man aangehouden omdat hij een andere man bedreigd had met een mes.

Getuigen belden omstreeks 18.25 uur naar de politie omdat een man een andere man met een mes had bedreigd. Een 37-jarige man uit Utrecht was bezig om te verhuizen naar een woning aan de Spinozaweg. Een 43-jarige andere bewoner van het pand probeerde continue een gesprek met de man aan te knopen. Die wilde dit niet omdat hij druk was met verhuizen. Plotseling begon de 43-jarige man, vermoedelijk omdat hij dronken was, te schelden en wilde de 37-jarige man te lijf gaan.

Toen de verdachte door een aantal getuigen de woning was uitgewerkt, kwam hij terug met een mes en wilde het slachtoffer steken. De man kon op tijd door de politie worden aangehouden. Hij werd voor verhoor ingesloten op het bureau.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Atoomweg vond dinsdagmiddag een aanrijding plaats waarbij twee motorrijders gewond raakten.

Twee motorrijders reden omstreeks 17.05 uur over de Atoomweg. Volgens getuigen reed het tweetal erg hard en maakte zij regelmatig een wheely. Ter hoogte van de Hyperonenweg raakte de voorste motorrijder de macht over zijn stuur kwijt en kwam ten val. Hierbij raakte hij een paal in de middenberm en kwam vervolgens tegen een personenauto tot stilstand.

De tweede motorrijder verloor hierdoor ook de macht over zijn stuur en kwam eveneens ten val. Beiden motorrijders, 25 jaar uit Maarssen en Breukelen, werden voor onderzoek naar het Diaconessenhuis overgebracht. Omdat er sprake was van roekeloos rijden is van beide motorrijders het rijbewijs ingenomen. De automobilist bleef ongedeerd.

Auto-inbreker aangehouden

UTRECHT Op de Spoorstraat heeft de politie en man aangehouden omdat hij verdacht werd van het openbreken van een auto op de Petermoederslaan.

Omstreeks 16.50 uur kreeg de politie een melding van getuigen dat er ingebroken werd in een geparkeerd voertuig aan de Petermoederslan. Ter plaatse verklaarden getuigen dat zij gezien hadden dat de verdachte in een auto was gevlucht. Op de Spoorstraat werd de auto aan de kant gezet en de 24-jarige bestuurder uit Nieuwegein aangehouden.

Uit onderzoek is gebleken dat de bestuurder waarschijnlijk niets met de inbraak te maken heeft. Tevens bleek dat een 21-jarige man uit Utrecht verantwoordelijk te zijn voor de inbraak. Hij zal later worden aangehouden.