Vlaamse Overheid

Naamsesteenweg (N251) in Leuven

Asfalteringswerkzaamheden op Naamsesteenweg (N251) in Leuven

Vlaamse overheid

vrijdag 11 september 2009

Op 15 september 2009 start het Agentschap Wegen en Verkeer met het vernieuwen van de asfaltverharding op de Naamsesteenweg (N251) in Leuven. Het wegdek van die gewestweg is na jaren van intensief gebruik toe aan vernieuwing. De werkzaamheden zullen in drie fasen uitgevoerd worden. Tijdens alle fasen zal er voor het verkeer richting Leuven één rijstrook beschikbaar blijven. Het verkeer richting Blanden zal dan lokaal omgeleid worden. Volgens de huidige planning zullen de werkzaamheden beëindigd zijn op 26 oktober 2009. Als bijlage bij dit persbericht worden omleidingsplannen verspreid.

Fasering

In de eerste fase (van 14/9 tot 25/9) wordt de zone tussen de Dreefstraat en de spoorweg aangepakt. In de tweede fase (van 28/9 tot 13/10) wordt het stuk tussen de Hertogstraat en de Leopold III-laan hersteld. Ten slotte wordt in de derde fase (van 14/10 tot en met 26/10) het stuk tussen de Bierbeekpleindreef en de Damendreef vernieuwd.

Omleidingen

De omleiding richting Blanden tijdens fasen 1 en 2 zal verlopen via de kardinaal Mercierlaan, de Hertog Engelbertlaan en de Koning Leopold III-laan. Op het moment dat het kruispunt aan de Koning Leopold III-laan wordt hersteld, zal de omleiding verlopen via de kardinaal Mercierlaan, de Hertog Engelbertlaan, de Koning Leopold III-laan, de Middelweg en de Huttelaan.

Tijdens fase 3 wordt het verkeer richting Blanden omgeleid via de Naamsevest, de Geldenaaksevest, de Tiensesteenweg, de Meerdaalboslaan en de Expresweg.

Hinder

Tijdens het affrezen van de oude asfaltlaag en tijdens het asfalteren zal de parkeerstrook langs de kant van de Naamsesteenweg afgesloten worden. Het fietsverkeer zal in de beide rijrichtingen steeds mogelijk blijven.

Buslijnen TEC en De Lijn

Lijn 2 (De Lijn) en lijn 18 (TEC) zullen ook de omleiding moeten volgen. Daardoor zullen de bussen vertraging oplopen.

Asfalteren is onmogelijk als het regent. Als het toch regent, schuift de timing op.

De kostprijs van de werkzaamheden bedraagt 356.000 euro (incl. btw). De werkzaamheden worden uitgevoerd door Betonac nv.