Vlaamse Overheid

rijstroken in Machelen voor Diaboloproject van Infrabel

Ring (R0) om Brussel: versmalde rijstroken in Machelen voor Diaboloproject van Infrabel

Vlaamse overheid

woensdag 9 september 2009

Infrabel start op 15 september in Machelen met werkzaamheden aan de brug van de E19 over de ring om Brussel (R0), ter hoogte van de aansluiting van de ring met de E19. De brug zal gebruikt worden voor de nieuwe spoorlijn tussen Brussel en Mechelen. Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren, moeten de linkerrijstroken in de beide rijrichtingen afgesloten worden. Het verkeer zal ter hoogte van de werkzaamheden over twee maal drie versmalde rijstroken moeten rijden. De werkzaamheden zullen duren tot half juni 2010. Het Vlaams Verkeerscentrum verwacht weinig extra verkeershinder bovenop de bestaande verkeershinder, omdat de capaciteit van de ring in de beide rijrichtingen behouden blijft.

De werkzaamheden maken deel uit van het Diaboloproject van Infrabel. Dat project moet de luchthaven toegankelijker maken vanuit het noorden, en omvat onder andere de aanleg van een nieuwe spoorlijn tussen Brussel en Mechelen in de middenberm van de E19.

Omdat de middenberm van de ring te smal is, moeten de linkerrijstroken als werkzone gebruikt worden. De weg zal over een totale afstand van ongeveer tweehonderd meter versmald zijn.