Gemeente Lingewaard


Inloopavond aanleg vrijliggende busbaan Ir.Molsweg

Dinsdag 15 september 2009 is er van 18.00 uur tot 21.00 uur in Sport- en Ontmoetingscentrum de Brink, Brink 8 te Huissen een inloop-avond waar aan belangstellenden uitleg wordt gegeven over het voornemen om een busbaan aan te leggen langs de Ir. Molsweg en die via de oude Huissenseweg aansluiting krijgt op de busbaan van de Keizerstraat (Huissen) naar het station van Arnhem.

Daarmee vormt de toekomstige busbaan een directe verbinding tussen het centrum van Huissen en het station Arnhem CS waardoor het makkelijker en aantrekkelijker wordt om per bus naar het centrum van Arnhem te gaan.

Vanaf september 2010 zal er tussen Arnhem en Nijmegen Hoogwaardig Openbaar Vervoer over de nieuw aan te leggen busbaan gaan rijden. Met Hoogwaardig Openbaar Vervoer wordt snel, betrouwbaar, comfortabel en frequent rijdend openbaar vervoer bedoeld. Deze nieuwe HOV-buslijn tussen Arnhem en Nijmegen (via Huissen-Bemmel) wordt als onontbeerlijk gezien om onder andere de gemeente Lingewaard in de toekomst bereikbaar te houden en de filedruk te verminderen.

De kosten worden geschat op vijf miljoen euro. Vanwege het regionale belang heeft de Stadsregio al aangegeven het project mee te willen financieren. Arnhem heeft de provincie om een bijdrage van één tot anderhalf miljoen euro gevraagd. De aanleg kan als alles goed verloopt vanaf volgend jaar juli van start gaan.

Naast deze algemene uitnodiging om de inloopavond te bezoeken zijn de aanwonenden aan het tracé in Huissen per brief uitgenodigd. Omdat deze inloopavond in samenspraak met de gemeente Arnhem is georganiseerd zijn ook door het gemeentebestuur Arnhem de bewoners van woongebied Het Duifje per brief uitgenodigd.

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Graag staan de projectmedewerkers klaar om u nader te informeren over de te nemen verkeersmaatregelen op en rond de ir. Molsweg.

U bent op dinsdag 15 september 2009 van harte welkom op de inloop-avond.