Ingezonden persbericht




Persbericht

Tijdens Deli XL Foodservice Fair

Revolutionaire Villmeau-spread voor cateringbranche


* Villmeau succesvolle nieuwe formule voor cateraars
* Langer houdbaar door nieuwe technologie

Borne / Apeldoorn, 31 augustus 2009 - Van 14 tot en met 16 september 2009 wordt in de Americahal in Apeldoorn de Deli XL Foodservice Fair 2009 gehouden. Deze vakbeurs is bestemd voor mensen die werkzaam zijn in de voedingsindustrie. De beurs richt zich op de totale foodservicemarkt.

Skunq uit Borne zal op de beurs aanwezig zijn met een stand. Skunq is een onderneming binnen de Zwanenberg Food Group die wordt geleid door drie jonge mensen. Op de Deli XL Foodservice Fair presenteert het bedrijf Villmeau, een spread die zowel warm als koud kan worden toegepast en snel aan populariteit wint onder cateraars.

Villmeau wordt gemaakt met behulp van een nieuwe technologie, HPP (High Pressure Processing). Dit houdt in dat de bacteriën niet worden gedood door verhitting maar door zeer hoge waterdruk. Een belangrijk voordeel hiervan is dat het product langer houdbaar is. Voor cateraars is dit vanzelfsprekend een belangrijk inkoopcriterium.

Dit jaar is het thema van de vakbeurs 'Helemaal mijn Deli XL'. Op de vakbeurs zijn onder andere het Fine Food Court, symposia en evenementen zoals het Cuptasting Championship, de uitreiking van de Koks Innovatie Trofee en een seminar over gastvrijheid.

Op de stand van Skunq (nummer 112 in het Fine Food Court) zal een chefkok aanwezig zijn om de vele (zowel warme als koude) toepassingsmogelijkheden van Villmeau te demonstreren en te laten proeven. Bezoekers van de Villmeau-stand maken kans op een masterclass 'Koken met Villmeau' onder begeleiding van chefkok Raymond Prinsen van restaurant De Stenen Tafel in Borculo (één Michelinster).

Skunq

De jonge ondernemers Thea Dekker, Tom van der Laan en Wendy Pasop hebben van Zwanenberg Food Group de kans gekregen om een 'eigen' fabriek op te zetten. Innovatie en co-creation ­ het samen met klanten bedenken van nieuwe foodconcepten ­ zijn de twee kernwoorden in de bedrijfsfilosofie van Skunq.

Zwanenberg Food Group

Met 1.500 medewerkers en een omzet van ongeveer ¤ 350 miljoen (2008) behoort Zwanenberg Food Group tot de leidende Europese producenten en exporteurs van vleeswaren en vleesconserven. Zwanenberg beschikt over eigen productielocaties in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Zwanenberg exporteert vleesconserven naar meer dan honderd landen wereldwijd. Het concern verkoopt zijn producten onder diverse internationale merknamen, waaronder ZWAN (in een groot aantal exportlanden), Kips' en Huls (in Nederland). Het concern levert ook een aantal bekende private labels en heeft, naast in de retail, tevens een sterke positie opgebouwd in het out-of-homesegment (bedrijfs- en institutionele catering alsmede verkoop via pompstations etcetera), onder andere met gesneden en voorverpakte vleeswaren.