Gemeente Helmond


Week van de Vooruitgang: 2.500 Helmondse kinderen níet met de auto naar school

In het kader van de Week van de Vooruitgang gaan maar liefst 2.500 kinderen van zes scholen in Helmond van 14 tot en met 18 september 2009 lopend, steppend of fiestend naar school.

Veel kinderen worden door hun ouders met de auto naar school gebracht. De vele autos zijn slecht voor de luchtkwaliteit en de verkeersveiligheid bij de scholen. Om een statement te maken gaan de leerlingen dus niet meer met de auto naar school, maar lopend, fietsend of steppend.

Groene voetstappen verzamelen

De actie "Groene Voetstappen" een initiatief van Klimaatverbond Nederland is bedoeld om kinderen meer bewust te maken over het milieu. De gemeente Helmond heeft alle scholen een pakket aangeboden waarmee ze aan deze actie kunnen deelnemen. Elke heen- en terugweg die een kind lopend of fietsend aflegt, wordt beloond met een "Groene Voetstap", in de vorm van een sticker. De school die aan het einde van de actieweek de meeste "Groene Voetstappen" heeft, wint. Wethouder Houthooft van Milieu zal aan de winnende klas een leuke prijs uitreiken.

38 keer de wereld rond

Meer dan 128.000 kinderen in Europa verzamelen de voetstappen. Hun inspanningen zorgen ervoor dat alle "Groene Voetstappen" een symbolische reis van zo'n 38 keer rond de wereld vormen. Tijdens de klimaattop van de Verenigde Naties eind dit jaar worden de voetstappen overhandigd aan de voorzitter van de Verenigde Naties.

Meer informatie is te vinden op www.groenevoetstappen.nl