KNHS

Dewi Drost wint jaar lang gratis paardrijden
14 september 2009
Dewi Drost wint een jaar lang gratis paardrijden
1 | 2

ERMELO - De 10-jarige Dewi Drost heeft afgelopen zaterdag een jaar lang gratis paardrijden gewonnen. Dewi heeft meegedaan aan een gezamenlijke actie van de KNHS, Rabobank en FNRS, waarbij iedereen die sinds januari van dit jaar een proefles op een FNRS ruitersportcentrum heeft genomen zich kon aanmelden voor het winnen van een jaar lang gratis paardrijden.

Dewi heeft een proefles op de Hollandsche Manege in Amsterdam genomen en het deelnameformulier ingevuld en opgestuurd naar de KNHS. Afgelopen zaterdag kreeg zij, op Horse Event in Deurne, de prijs overhandigd door niemand minder dan Anky van Grunsven. Dewi mocht daarna direct in het zadel plaats nemen van een pony die voor haar klaarstond om haar allereerste les van de een jaar lang gratis paardrijden te krijgen van de veelvuldig Olympisch kampioene uit Erp. Bovendien kreeg Dewi ook nog een compleet nieuwe paardensport outfit.

Dewi zal het komende jaar elke week les krijgen op de Hollandsche Manege en hoopt uiteindelijk net zo goed als haar grote idool Anky te worden.

Klik hier voor het filmpje van de eerste les van Dewi van Anky.

Foto's door: Esmee Blom

Foto 1: Vincent Valk, eigenaar Hollandsche Manege, moeder Dewi Drost, Dewi Drost en Anky van Grunsven

Foto 2: Dewi krijgt haar eerste les van Anky