ABVAKABO FNV

Help het kabinet milieudoelstelling te halen

ABVAKABO FNV houdt 18 november een seminar over duurzame energievoorziening in Nederland voor werknemers in de energiesector, directeuren en hoger management uit de energiebedrijven. En voor deskundigen.

Het kabinet dreigt haar milieudoelen voor 2020 niet te halen. Zo was afgelopen week te lezen in NRC Handelsblad. Dat geldt voor de reductie van broeikasgassen, en de bevordering van duurzame energie en energiebesparing.

Duurzame Energie en de Sector in 2020
ABVAKABO FNV houdt in samenwerking met branchevereniging EnergieNed de seminar `Duurzame Energie en de Sector in 2020', 18 november in Blijdorp, Rotterdam. Deelname aan dit seminar is open voor leden en werknemers in de energiesector. Met onze antwoorden kunnen we het kabinet verder op weg helpen om de milieudoelen alsnog te halen. Meld je aan voor het seminar >>

Betrokkenheid energiesector
ABVAKABO FNV heeft vanuit haar betrokkenheid in de energiesector, de afgelopen jaren al meegewerkt aan plannen voor een duurzamer energiebeleid. In 2007 heeft dit geleid tot het beleidsplan `Green4sure', opgesteld samen met FNV-vakcentrale en de Milieubeweging. Daaruit heeft minister Cramer enkele adviezen overgenomen, maar niet alles.

Afgelopen jaar heeft ABVAKABO FNV meegewerkt aan een multistakeholder werkgroep om antwoord te geven op de vragen "hoe bereiken we een groter aandeel duurzame elektriciteit?" en "hoe groot moet dit aandeel zijn om het kabinetdoel 20 procent duurzame energie in 2020 te bereiken?"

Meld je aan voor het seminar >>
14-09-2009, Energie