Gemeente Zwolle

Aangepaste agenda raadsplein besluitvormingsronde A maandag 14 september 2009

Tijd en plaats

Op maandag 14 september 2009 vindt het Raadsplein besluitvormingsronde A plaats van 19.00-19.30 uur in de Raadzaal van het Stadhuis (Grote Kerkplein 15) in Zwolle.

Benoeming raadslid

Door de benoeming van het CDA gemeenteraadslid Alida Kastelein tot wethouder ontstaat er een vacature in de gemeenteraad. Met deze benoeming wordt in de vacature voorzien.

A-onderwerpen

Uitvoeringsprogramma structuurplan
In juni 2008 stelde de Raad het structuurplan 2020 vast. In het toen toegezegde uitvoeringsprogramma is nu vastgelegd hoe de in het structuurplan neergelegde ambities bereikt kunnen worden. Daarbij is regie over de samenhang van de lopende ontwikkelingen van belang. Deze regie maakt samen met een stapsgewijze aanpak deze ambities hanteerbaar, stuurbaar en bereikbaar. Tijdens de meningsvormende behandeling van dit onderwerp op het Raadsplein van 31 augustus 2009 heeft de wethouder verwezen naar de informatienota Ontwikkelingsvisie Binnenstadsschil. Deze informatienota is in mei toegezonden en is tijdens de besluitvormingsronde op 25 mei 2009 voor kennisgeving aangenomen. Ter informatie wordt de nota (nogmaals) in de bundel opgenomen. In de voorliggende beslisnota wordt de raad voorgesteld akkoord te gaan met een tiental stappen ter uitvoering van de ambities uit het structuurplan 2020.

Woonprogramma 2009

Op basis van de meerjarige gemeentelijke woonvisie 2005-2010 wordt ieder jaar een woonprogramma opgesteld. In het woonprogramma 2009 staan de activiteiten en projecten die dit jaar worden uitgevoerd. Het beleid op het terrein van woningbouw wordt in 2009 sterk beïnvloed door de kredietcrisis / economische recessie. Toch gaat de uitvoering van veel projecten door. In 2009 blijft de productie op een behoorlijk peil. De verwachting is dat de prestatieafspraken met het rijk nagenoeg worden gehaald. Voor de jaren daarna wordt een halvering van de nieuwbouwproductie verwacht. In het woonprogramma 2009 wordt tevens ingegaan op zoekduur naar een huurwoning. Samen met de corporaties is een analyse uitgevoerd. Conclusie is dat de zoekduur niet afneemt. De raad wordt voorgesteld het woonprogramma vast te stellen

Statutenwijziging Stichting Stadswacht IJsselland

Door het college is op 14 oktober 2008 ingestemd met de notitie Toekomst Stichting Stadswacht IJsselland-Midden. De raad heeft de informatienota hieromtrent tijdens het raadsplein van 1 december 2008 voor kennisgeving aangenomen. Onderdeel van de notitie is te komen tot een gewijzigde bestuurssamenstelling. Reden voor de wijziging is dat de vertegenwoordiger namens de gemeente Zwolle niet langer als bestuurslid wordt voorgedragen, maar rechtstreeks in de functie van voorzitter van de Stichting wordt benoemd. De statuten van de Stichting Stadswacht IJsselland kunnen pas door het bestuur van de Stichting worden aangepast nadat de raad heeft ingestemd met de wijziging.

Bron: Raadsgriffie
Datum van 09-09-2009 tot 14-09-2009