Ingezonden persbericht

Bespeling Schouwburg Almere week 39-40

Kaarten voor alle voorstellingen van Schouwburg Almere zijn beschikbaar via het bespreekbureau op 036 84 55 555 of via de website www.schouwburgalmere.nl

Colourful Tibet - SHOW

Jubileumtournee van het enige, officiële Tibetaanse gezelschap, opgericht in 1959 door de Dalai Lama.

Een indrukwekkend samenspel van bewegingen, kleurrijke kostuums, de typische tonen van bergzang en Tibetaanse instrumenten. Een vervlechting van kunst en Boeddhisme. De voorstelling wordt geopend door een Gyuto monnik die een Mantra (Boeddhistische tekst) reciteert. Ook het moderne Tibet komt aan bod met enkele prachtige songs. Mooie visuals van natuur en Tibetaanse kunst completeren deze unieke productie. "De kleurrijke gewaden, de fantasierijke maskers en de zang maakten het optreden tot een lust voor het oog en oor." (Twentsche Courant)
woensdag 23 september, 20:15 uur

Prijs Rang 1 ¤ 22,50 | Rang 2 ¤ 20 20,- | Rang 3 ¤ 17,50 | Rang 4 ¤ 12,50

Fotograaf: Imedia 2009

Theo Maassen - CABARET

uitverkocht !

Theo Maassen is een driftkikkertje in het lichaam van een reus. Een verbale sloopkogel die zekerheden tot gruzelementen ramt. In de tragikomische monoloog 'Zonder pardon' ontmantelt hij zichzelf en de wereld om hem heen. Gevoelig en lomp, hoogdravend en banaal, stelt hij alles en iedereen ter discussie.
'Maassen is een meester in het besluipen van zijn onderwerpen; hij zoekt en zoekt naar een zwakke plek, maar de satirische dreun komt meestal toch net weer uit een onverwachte hoek. (...) Een subliem programma.' (NRC Handelsblad)
'Theo Maassen is zo eigen, slim en onfeilbaar dat je honderd minuten aan zijn lippen hangt." (De Telegraaf)
donderdag 24 september, 20:15 uur

Prijs Rang 1 ¤ 22,50 | Rang 2 ¤ 20,- | Rang 3 ¤ 17,50 | Rang 4 ¤ 12,5012,50

Fotograaf: Vincent van den Hoogen

Frans Bauer - TTHEATERCONCERT

Hij verkocht miljoenen cd's, heeft een abonnement op de hoogste noteringen in de hitlijsten, won zo ongeveer elke showbizzprijs die er te winnen valt en zette tienduizenden handtekeningen. Dat kan er maar één zijn: Frans Bauer.
Na zijn uitverkochte concerten in Ahoy met Marianne Weber kun je Frans Bauer tijdens zijn achtste theatertour 'Live in Concert VIII' weer gewoon in het theater zien. Uiteraard wordt het weer een spektakel vol oude en nieuwe nummers, op-en-top verzorgd en begeleid door zijn vaste orkest, vertrouwde backing vocals en natuurlijk The Dance Company. Geniet van de liedjes, grappen en grollen van de bekendste vertolker van het Nederlandstalige lied!
vrijdag 25 september en zaterdag 26 september, 20:15 uur

NIEUWS: 18 september komt de nieuwe singel van Frans Bauer uit, speciaal geschreven door Guus Meeuwis.

Prijs Rang 1 ¤ 45,- | Rang 2 ¤ 42,50 | Rang 3 ¤ 40'¬ 40,-| Rang 4 ¤ 32,50

Fotograaf: Patricia Steur

Peer 4+ - JEUGDTHEATER

Het Almeerse jeugdtheatergezelschap BonteHond en het Belgische Laika hernemen met 'Peer' een prijswinnende, humoristische en spannende theaterhit voor kleuters. De voorstelling werd genomineerd voor het Nederlands-Vlaams Theaterfestival 2002. Het verhaal draait om Peer, een man alleen. Zijn leven is op orde en loopt op tijd, totdat een indringster stiekem in zijn kast komt wonen. In Peers kleine huisje moet zoiets wel uitkomen. Rosa komt uit een ander land en zoekt een nieuw thuis. Vanaf nu zal alles anders zijn. Het huisje dat tot in detail levensecht is uitgevoerd en op een snel draaitoneel staat, zorgt samen met het fysieke acteren en de wervelende muziek voor pure slapstick. In deze bijna tekstloze voorstelling voor de allerkleinsten wisselen verwondering, spanning en hilariteit elkaar razendsnel af.
zondag 27 september, 14:00 uur

Prijs ¤ 10,- | Jeugd t/m 12 jaar ¤ 7,50

Fotograaf: Phile Deprez

Waterfront Jazz club

Margriet Sjoerdsma is een van de meest succesvolle jonge zangeressen van dit moment, vanaf haar debuut op het North Sea Jazz festival in 2007 is het snel gegaan; ze heeft twee cd's uit die enthousiast ontvangen zijn en ze mag al rekenen op een grote schare fans in binnen en buitenland. Vanavond speelt deze band repertoire van hun gezamenlijke cd 'Ordem e Progresso' en van Margriets album 'BLOOM'.

Margriet Sjoerdsma- vocals
Rembrandt Frerichs- piano en fender rhodes
Jan Menu- bariton en sopraansax
Guus Bakker-bass
Vinsent Planjer-drums
dinsdag 29 september, 19:30 uur

Prijs ¤ 49,50 (inclusief 3 gangen diner)

Fotograaf: Daniel Baggerman

Flairck - THEATERCONCERT

De rol van Flairck in de Nederlandse muziek is nog lang niet uitgespeeld. De voorstelling 'Stoomwals' luidde in 2008 het vierde decennium van de legendarische band in. Na een lange tocht rolt deze muziektheatervoorstelling vol oud en nieuw muzikaal vuurwerk en instrumentale humor dit seizoen voor de laatste keer door de Lage Landen. Drijvende kracht is componist, gitarist en Flairck-oprichter Erik Visser, met in zijn kielzog opzienbarende jonge musici met elk zijn muzikale specialiteit. Nieuw is het Orchestrion, een groot, op luchtdruk spelend instrument bestaande uit tweehonderd houten pijpen.

woensdag 30 september, 20:15 uur

Prijs Rang 1 ¤ 25,- | Rang 2 ¤ 22,50 | Rang 3 ¤ 20,- | Rang 4 ¤ 15,-

Fotograaf: Hans Speekenbrink

Noot voor de redactie /