Gemeente Zwolle

Opening 'Week van de Vooruitgang'

Datum uitgave persbericht: 09/09/2009

Wethouder Martin Knol opent op zondag 13 september 2009 om 13.00 uur de activiteiten in het kader van de `Week van de Vooruitgang' in Zwolle. Op een Duo-Quest, een unieke naast-elkaar-tandem, geeft hij het startsein voor een ligfiets-, roeifiets- en steprace die vanaf het eind van de Goudplevierstraat in Stadshagen verreden wordt.

Het programma voor die middag is als volgt:

* 13.00 - 13.15 uur Opening `Week van de Vooruitgang' door wethouder


* Martin Knol

* 13.15 - 14.15 uur Ligfietsrace

* 13.30 - 14.30 uur Roeifietsrace

* 14.00 uur Kids steprace

* 15.00 - 16.00 uur Steprace

* 15.15 uur Huldiging ligfietsers en roeifietsers
* 16.15 uur Huldiging steppers

* 16.45 uur afsluiting

Gebruik van fietsen

Daarnaast zijn die middag verschillende soorten fietsen te bekijken zoals o.a. een driewielige roeifiets, tandems met een lig- en zitpositie (Pino's), een fietstaxi, een bakfiets en een elektrische fiets. Gebruikers van de fietsen zijn aanwezig om tekst en uitleg over de bediening van de fietsen te geven. De activiteiten worden onder auspiciën van de Milieuraad Zwolle, georganiseerd door de Fietsersbond en het Stepteam Zwolle en zijn vrij toegankelijk.

Dag van Overijssel

De Week van de Vooruitgang wordt afgesloten met een slotmanifestatie op 19 september, die samenvalt met de provinciale manifestatie `de Dag van Overijssel', achter het provinciehuis aan de Luttenbergstraat. Deze dag zal geheel in het teken staan van `Verkeer en Vervoer', met de nadruk op duurzaam vervoer. Binnen dit thema worden alle thema's die met vooruitgang te maken hebben, ondergebracht. Kijk voor meer informatie op www.weekvandevooruitgang.nl

Duurzame mobiliteit

In de Nationale `Week van de Vooruitgang', die dit jaar van 13 t/m 22 september gehouden wordt, staat het licht op groen voor duurzame mobiliteit. De Week van de Vooruitgang is onderdeel van de European Mobility Week en staat in het teken van lopen, fietsen, openbaar vervoer, kritisch autogebruik en een andere omgang met mobiliteit voor meer gezonde lucht.

(Leef)klimaat

Het Europese thema van 2009 is 'voor een beter (leef)klimaat'. Een week waarin aandacht gegeven wordt aan schone vervoersmiddelen en alternatieve mobiliteit. Door wat vaker de auto te laten staan, dragen we tenslotte allemaal bij aan een beter (leef)klimaat!