Ingezonden persbericht
Het Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis (NiNsee) en Historisch Nieuwsblad presenteren
DE TWEEDE DAG VAN HET SLAVERNIJVERLEDEN
op zaterdag 12 september, Amsterdam
Wie waren de marrons en hoe leefden zij? Welke mensen waren in Nederland actief in de anti-slavernijbeweging? Hoe keek de activist en verzetsheld Anton de Kom aan tegen slavernij? Waarom moeten we ons nog met het slavernijverleden bezighouden? Enkele vragen die aan bod komen op de tweede Dag van het Slavernijverleden met als thema 'Weg uit de slavernij'. Een divers programma biedt de nieuwste inzichten over de slavernij en haar erfenis voor een breed publiek.
In het ochtendprogramma een Wandeling door Amsterdam langs objecten uit het slavernijverleden of een bezoek aan de tentoonstelling Kind aan de ketting. Opgroeien in slavernij in het NiNsee.
Het middagprogramma (13-16 uur) wordt voorgezeten door televisiepresentatrice Yvette Forster.
Met onder meer: gesprekken over de marrons, de weggelopen slaven die een bestaan opbouwden in de bossen van Suriname, en het abolitionisme in Nederland; een interview met Anton de Kom-biografen Rob Woortman en Alice Boots; columns van Roy Groenberg en Remco Raben, en een paneldiscussie over de vraag: 'Waarom moeten we ons nog met het slavernijverleden bezighouden?'. Er is theater van Paulette Smit en Manoushka Zeegelaar Breeveld en liederen over het slavernijverleden van Anneclaire Power.
Locatie: Het middagprogramma vindt plaats in de Muiderkerk, Linnaeusstraat 37, Amsterdam
Kosten: Ochtendprogramma gratis, middagprogramma ¤ 5,00 (inclusief borrel en hapjes)
Reserveren: voor het ochtendprogramma verplicht, voor het middagprogramma gewenst
Bij het NiNsee: info@ninsee.nl of 020-56 88 568
Ingezonden persbericht