Politie Drenthe

Zaterdag

Provincie Drenthe, 12-09-2009

Aanhoudingen na vechtpartijtje

TYNAARLO De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag bij een uitgaansgelegenheid aan de Vriezerweg twee mannen (18 jaar) aangehouden naar aanleiding van een vechtpartijtje. Ter plekke bleek dat er een ruzie was geweest tussen een aantal personen. Een portier werd daarbij bedreigd door een 18-jarige man uit Vries toen hij ingreep. Een andere 18-jarige man uit Vries werd aangehouden voor mishandeling. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en werden ingesloten. (2009039906)

Overlast jeugd

COEVORDEN In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie een melding van overlast van jeugd aan de Rembrandtlaan. Ter plekke troffen agenten een groepje jongelui aan. Een fles drank werd in beslag genomen en allen kregen een bekeuring voor het nuttigen van alcohol. De groep werd ook verzocht om de aanwezige rommel op te ruimen. (2009039908)

Politie neemt snorfiets in beslag

ASSEN De politie heeft vrijdagavond op de Stationsstraat een snorfiets van een 21-jarige man uit Assen in beslag genomen. De man reed op de snorfiets op de Stationsstraat zonder achterverlichting. De man werd staande gehouden. Hij beschikte niet over een rijbewijs en kreeg daarvoor een bekeuring. De papieren waren mogelijk niet in orde en daarom werd de snorfiets in beslag genomen voor nader onderzoek. (2009039898)

Vrachtwagenchauffeur onder invloed

HOOGEVEEN De politie heeft vrijdagmiddag op de A37 een 51-jarige vrachtwagenchauffeur uit Duitsland aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man viel op door zijn rijgedrag, hij werd aan de kant gezet en moest een blaastest ondergaan. Op basis van de uitslag werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Via de ademanalyse scoorde de man 1015 ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en de man mocht met een dagvaarding op zak het politiebureau verlaten. (2009039864)

Rijbewijs snorfietser ingevorderd

RODEN Vrijdagnacht heeft de politie het rijbewijs van een 25-jarige snorfietser uit Groningen ingevorderd op het Padkamp. De man viel op door zijn rijgedrag en werd aan de kant gezet. De man moest een blaastest ondergaan en werd op basis van de uitslag aangehouden. Op het politiebureau scoorde de man via de ademanalyse 770 ug/l. De man is beginnend bestuurder en het rijbewijs werd ingevorderd. (2009039939)

Man aangehouden voor bedreiging

ZUIDLAREN De politie heeft vrijdagnacht op de Verlengde Stationsweg een 16-jarige jongen uit Zuidlaren aangehouden voor het dreigen met een luchtdrukpistool. De politie had een melding gekregen dat de jongen mensen had bedreigd met het luchtdrukpistool. Agenten konden de jongen op basis van een signalement aanhouden. De jongen werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. Het luchtdrukpistool werd in beslag genomen. (2009039935)

Man aangehouden voor poging inbraak

EMMEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 26-jarige man uit Schoonebeek aangehouden. De man wordt verdacht van een poging tot inbraak in een school aan de Van Schaikweg. Beveiligers hadden de man staande gehouden bij de school. De man liep verdacht rond bij de school. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek. (2009039925)

Inbraak in kantine

GEESBRUG In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een voetbalkantine aan de Heidelaan. Een deur werd geforceerd en diverse kasten werden opgebroken. Een fooienpot werd weggenomen. De vereniging heeft aangifte gedaan van deze inbraak. (2009039695)

Inbraken in winkels

BORGER Donderavond of -nacht is ingebroken in een bakkerswinkel aan de Grote Brink. Een deur werd geforceerd en een kassalade werd leeggehaald. Ter plekke bleek dat er ook bij de buren was ingebroken. Uit deze cadeaushop werd ook een kassalade leeggehaald. De gedupeerden hebben aangifte gedaan. De politie verricht onderzoek. (2009039692)

ANNEN Donderdagavond of nacht is ingebroken in een bloemenwinkel aan de Zuidlaarderweg. De toegangsdeur werd geforceerd. Een kassalade werd leeggehaald. De gedupeerde heeft aangifte gedaan (2009039668). Bij een groentewinkel aan de Zuidlaarderweg bleek ook te zijn ingebroken. De toegangsdeur werd geforceerd. Een kassalade werd leeggehaald en een laptop werd weggenomen. De politie verricht onderzoek. (2009039673)

Onderstaande bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over deze persberichten en wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.