KNHS

KNHS huldigt gouden dressuurhelden op Horse Event 9 september 2009
Medailleceremonie GPS EK

Zaterdag 12 september 2009 huldigt de KNHS het dressuurteam dat eind augustus goud won op het EK in het Engelse Windsor. Edward Gal (Harskamp), Adelinde Cornelissen (Beilen), Anky van Grunsven (Erp) en Imke Schellekens-Bartels (Hooge Mierde) worden door KNHS-voorzitter Martien van den Heuvel op het paardensportevenement Horse Event in Deurne in het zonnetje gezet. Voorafgaand aan de huldiging geven deze topsporters het officiële startsein voor het nieuwe initiatief van de KNHS op het gebied van buitenrijden, Enjoy the Ride.

Het Nederlandse dressuurteam verpletterde de concurrentie op het Europees kampioenschap. Edward Gal zette in de landenwedstrijd een wereldrecordscore van 84.085% neer met zijn wonderpaard Moorlands Totilas. Ook de individuele medailles werden op één na opgeëist door de Nederlanders. Het tweede onderdeel van het EK dressuur, de Grand Prix Spécial, werd op naam geschreven van Adelinde Cornelissen en haar topper Parzival. Edward Gal nam het zilver mee naar huis. De Kür op muziek, het derde onderdeel van het EK, eindigde in een complete zege voor Nederland. Edward Gal won goud en schreef tegelijkertijd het tweede wereldrecord op zijn naam met een score van 90.750%. Het zilver was voor Adelinde Cornelissen en het brons voor drievoudig Olympisch kampioene Anky van Grunsven met Salinero. Voor deze historische prestaties wordt het EK team komende zaterdag om 13.15 uur door de KNHS gehuldigd in de Bit piste op Horse Event.

Voorafgaand aan de huldiging geeft het EK team om 13.00 uur de officiële aftrap voor het nieuwe initiatief van de KNHS op het gebied van buitenrijden, Enjoy the Ride. Enjoy the Ride is een gloednieuwe manier van buitenrijden. Nooit meer verdwalen, rijden door de mooiste gebieden van Nederland en precies weten waar je heen gaat én de mogelijkheid om onderweg ergens wat te eten en drinken. Nederland telt ruim 1 miljoen paardensportliefhebbers waarvan er meer dan 450.000 regelmatig een buitenrit maakt.
Buitenrijden begint bij Enjoy the Ride: digitale routes op www.enjoytheride.nl, georganiseerde buitenritten én een prachtige routegids met gedetailleerde routekaarten. Enjoy the Ride is een bron van inspiratie en hét ideale vertrekpunt voor ontdekkingstochten door Nederland. Enjoy the Ride routes zijn er voor ruiters en menners van elk niveau, met en zonder eigen paard, voor zowel de wedstrijdsporter als de recreatieve paardensporter. Ook medaillewinnaars Imke Schellekens-Bartels en Adelinde Cornelissen genieten regelmatig van een buitenrit. KNHS-hoofdsponsor, Rabobank, is partner van Enjoy the Ride.

Voor de fans van het EK team is er van 12.30 13.00 uur een Meet & Greet met de gouden helden in de KNHS-stand op Horse Event.