Gemeente Bodegraven

de kaart

Open monumentendag 2009: Bodegraven op de kaart

20090903 molen.png

Op zaterdag 12 september staan in Bodegraven de deuren open van bijzondere monumenten en monumentale gebouwen tijdens de open monumentendag 2009. Het thema van de Open Monumentendag 2009 is dit jaar "Bodegraven op de kaart". Een goed moment om een bezoek te brengen aan dit mooie dorp.

Om 10.00 uur vindt in de Evangelisch Lutherse kerk aan de Noordstraat de officiële opening plaats van de Open Monumentendag 2009. In deze kerk is ook een kleine expositie te zien over oude sluizen in het gebied tussen Harmelen en Zwammerdam. De expositie is ingericht door het Regionaal Historisch Centrum Rijnstreek en Lopikerwaard.

In de Dorpskerk is de ontwikkeling van het dorp in kaart gebracht aan de hand van landkaarten, plattegronden en prentbriefkaarten. Deze tentoonstelling is een samenwerkingsproject van de Historische Kring Bodegraven, het Regionaal Historisch Centrum Rijnstreek en Lopikerwaard. Bezoekers kunnen de toren van de Dorpskerk beklimmen voor een prachtig uitzicht over de omgeving van Bodegraven. In het Kaasmuseum kunt u een demonstratie kantklossen bijwonen en deelnemen aan een wedstrijd `kaas herkennen'. Ook molen De Arkduif, de Weijpoortse poldermolen, Fort Wierickerschans, de Ichthuskerk en de St. Willibrordusparochie zijn te bezoeken.

De meeste monumenten zijn van 10.00 tot 16.00 uur gratis voor bezoekers geopend. Meer informatie vindt u op www.openmonumentendag.nl en in de landelijke en de speciale lokale informatiebrochure die in het gemeentehuis en bij de diverse monumenten gratis te verkrijgen is. Iedereen is van harte welkom.

tentoonstelling stedenbouwkundige visie, centrale hal, gemeentehuis Bodegraven

Uw reactie op de visie is welkom:

info@bodegraven.nl

naar veiligheidsmonitor

naar de voorjaarsnota