Gemeente Haaksbergen


Fietsenverkoop op 12 september
03-09-2009 Fietsenverkoop op 12 september
Een gestolen mountainbike waarvan de rechtmatige eigenaar nooit is komen opdagen, een kinderfietsje dat weken onbeheerd is blijven staan bij een kinderdagverblijf en een herenfiets op leeftijd die in een fietsenrek bij een sportkantine stond te verpieteren. Zo maar wat voorbeelden van rijwielen die door de gemeente worden verzameld bij de gemeentewerf en nu bij opbod worden verkocht.

Ieder jaar komen er in de gemeente Haaksbergen vele fietsen terecht bij de politie. Af en toe zijn het gestolen fietsen, maar vaak ook gaat het om fietsen die langere tijd onbeheerd zijn blijven staan bij een school of winkelcentrum. Twee keer per jaar worden deze fietsen tijdens een openbare fietsverkoop bij opbod verkocht. Waren er afgelopen voorjaar meer dan zestig rijwielen die hun weg naar een nieuwe eigenaar vonden, op zaterdag 12 september staan ruim tachtig fietsen te wachten op hun nieuwe `baasje'.

De fietsverkoop vindt plaats bij de gemeentewerf aan de Elektrostraat 3 op bedrijventerrein Stepelo. Tussen 9.00 en 10.00 uur kunt u alvast een kijkje komen nemen, ook als uw fiets onlangs is gestolen en u kunt bewijzen dat uw fiets ertussen staat. U moet dan wel aangifte hebben gedaan van diefstal van uw rijwiel. De verkoop bij opbod start om 10.00 uur.