Gemeente Coevorden

Gemeente Coevorden, Stichting Welzijn 2000 en Algemeen Maatschappelijk Werk organiseren breed opgezette Wmo-markt

logo Stichting Welzijn 2000 logo Algemeen Maatschappelijk Werk Coevorden

Wmo-markt op zaterdag 12 september van 11.00 tot 16.00 op Markt in Coevorden

Wethouder Truus Pot van de gemeente Coevorden opent op zaterdag 12 september om 11.00 uur de Wmo-markt op de Markt in Coevorden. De gemeente Coevorden, Stichting Welzijn 2000 en Algemeen Maatschappelijk Werk Coevorden organiseren de markt die van 11.00 tot 16.00 uur wordt gehouden. Op de markt staan zo'n dertig organisaties die actief zijn op het gebied van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Doel van de markt is om bezoekers te informeren over alle regelingen die er zijn, zoals mantelzorgondersteuning, maar ook kinderopvang en juridische ondersteuning. Op de markt kunnen Wmo-voorzieningen worden aangevraagd en is het mogelijk een korte scootmobielcursus te volgen.

Breed opgezet

Maatschappelijke ondersteuning bestaat uit tal van activiteiten die het mensen mogelijk maken om mee te doen in de samenleving. Dat kan bijvoorbeeld met vrijwilligerswerk en mantelzorg, maar ook met goede informatie en advies, opvoedingsondersteuning en huishoudelijke hulp. De Wmo-markt bestrijkt alle negen prestatievelden van de Wmo en is breed opgezet.

De volgende instanties zijn aanwezig op de Wmo-markt

Bibliotheek Coevorden
De bibliotheek Coevorden besteedt aandacht aan lees- en boekpromotie. Algemeen Maatschappelijk Werk Coevorden
Het AMW besteedt o.a. aandacht aan het fonds "Kinderen doen mee", het project huiselijk geweld en de diverse cursussen die ze aanbieden. Centrum Jeugd en Gezin
Ouders, kinderen, jongeren tot 23 jaar en professionals kunnen bij het centrum terecht met hun vragen over opvoeden en opgroeien. Het centrum biedt advies, ondersteuning en hulp op maat. Thuiszorgorganisatie Icare/TSN
Deze organisatie besteedt aandacht aan de huishoudelijke dienstverlening.
Icare vrijwillige thuiszorg en het Steunpunt Mantelzorg Deze organisatie werft vrijwilligers in de thuiszorg en geeft uitleg over mantelzorg.
Maatjesproject Drenthe
Maatjesproject Drenthe bemiddelt tussen vrijwilligers en mensen met een psychiatrische handicap. De organisatie geeft uitleg over haar werkzaamheden.
Stichting Kinderwereld
Stichting Kinderwereld geeft uitleg over alle facetten van kinderopvang. Er wordt onder andere uitleg gegeven over de kosten, belastingtoeslag enz.
CZ en PC "de Plons"
Deze organisatie geeft uitleg over de zwemsport in de gemeente Coevorden.
Jeugdbrandweer Coevorden
De jeugdbrandweer Coevorden is in 1984 opgericht met als doel jongens en meisjes in de leeftijd van 10 t/m 18 jaar wegwijs te maken in het vak van brandweerman/vrouw. De jeugdbrandweer geeft uitleg over haar organisatie.
Cliëntenraad Coevorden
De Cliëntenraad Coevorden geeft uitleg over haar organisatie en haar werkzaamheden, waaronder het invullen van belastingaangiften en andere formulieren.
Thuiszorgorganisatie De Nieuwe Zorg Thuis
De Nieuwe Zorg Thuis geeft uitleg over haar werkzaamheden op het gebied van hulp bij het huishouden. Het Juridisch Loket
Er wordt uitleg geven over de werkzaamheden van het Juridisch Loket.