Gemeente 's-Hertogenbosch

26-08-2009
's-Hertogenbosch op de kaart

Open Monumentendag zaterdag 12 september 2009

Het thema van Open Monumentendag 2009 is "op de kaart". Vijf historische kaarten vormen de leidraad van Open Monumentdag in 's-Hertogenbosch. De kaarten maken u wegwijs in het verleden van de stad. Er is te zien hoe verschillende monumentale gebouwen vroeger op kaarten werden geprojecteerd, welke functie ze hadden en wat vandaag de dag de status is. Veel van die panden zijn tijdens Open Monumentendag geopend. Ook worden er bijzondere activiteiten georganiseerd. Beeldmerk open monumentendag 2009

U kunt tussen 10.00 en 17.00 uur terecht in de binnenstad, Rosmalen, Empel, Engelen en Bokhoven. De activiteiten en panden zijn gratis toegankelijk, mede dankzij de inzet van vele enthousiaste vrijwilligers.

Praktische informatie
Speciaal voor Open Monumentendag wordt een magazine uitgegeven. Dit magazine wordt in het eerste weekend van september verspreid bij de Bossche Omroep. In het magazine staat achtergrondinformatie over de opengestelde panden, met vermelding van de activiteiten. Ook is er een plattegrond met alle locaties waar iets te doen is.

Bezoekers die met de auto komen, kunnen gebruik maken van het transferium de Vliert, het transferium Pettelaarpark of het transferium aan de Vlijmenseweg (EUR 2,- per auto, gratis bus, vier personen). Voor het vervoer naar Engelen, Empel, Bokhoven en Rosmalen worden vanuit de binnenstad historische bussen ingezet.

Meer informatie over de Open Monumentendag kunt u vinden op deze website.