Ingezonden persbericht




PERSINFORMATIE

Hotels.com presenteert super-de-luxe fast food voor de kapitaalkrachtige reiziger

Amsterdam, 10 september - Hoewel de meeste reizigers producten uit de mini bar te duur vinden, is de verleiding vaak niet te weerstaan en wordt tijdens de vakantie gemiddeld zo'n ¤16,40 pper persoon uitgegeven aan water, bier en nootjes. Dat blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door Hotels.com, de marktleider op het gebied van online hotelboekingen. De echte kapitaalkrachtige reizigers hebben wel iets meer te besteden dan het gemiddelde. Waar kunnen deze big spenders terecht? Hotels.com zet de mogelijkheden op een rij.

Hotels.com verzorgt ook delicatessen voor rijke vakantiegangers die iets meer dan het gemiddelde te besteden hebben, van luxe ontbijt tot miljonairsdiner. Wie op vakantie koninklijk wil eten en niet op de centen hoeft te letten, volgen hier enkele tips.

Voor het ultieme ontbijt is het Ritz Carlton***** in Moscow de perfecte locatie. Voor ¤ 1.000,-- staat een 'Czar ontbijjt' inclusief wodka, ganzenlever en kaviaar gereed. Reizigers die op de calorieën letten zijn beter af in het New Yorkse Le Parker Meridien*****, het 'Zillion Dollar Frittata' ontbijt, bestaande uit zes eieren, een kreeft en 280 gram Sevruga-kaviaar is verkrijgbaar voor ¤ 650,--.

Voor een bijzondere lunch tijdens een shopweekend in New York, raadt Hotels.com aan een opmerkelijke snack in het Hotel Westin***** te bestellen: de truffelbagel. Voor ¤ 645,-- wordt een bagel bbelegd met kaas, witte truffels en druivenjam en verpakt in goud folie geserveerd. Maar let op, het moet wel truffelseizoen zijn anders staat deze bagel niet op het menu.

De truffel, ditmaal de zwarte, is ook een ingrediënt van misschien wel de duurste Hamburger. Deze hamburger wordt geserveerd in het vijfsterren hotel Mandaley Bay in Las Vegas. Het vlees komt van het Japanse kobe-rund. Samen met de zwarte truffel en foie gras kost de hamburger ¤3.220,--.

Is Amerika te ver, geen probleem, ook dichterbij huis kan men terecht voor een luxe diner, namelijk in het St. Moritz Kempinski Grand Hotel des Bains in Zwitserland, slechts ¤ 3.700,-- per maaltijd. Het zogenoemde 'Top of the World' menu bestaat uit zeven gangen inclusief een privé sommelier.

Wie het liever bij een borrel houdt kan zijn geld ook kwijt aan vloeibare delicatessen. Neem bijvoorbeeld de 27.321, één van de duurste cocktails in Burai al Arab in Dubai voor ¤4.690,--.. Of een Martini met ijs voor slechts ¤ 6.460,-- in het Algonquin Hotel in New York. En niet zomaar ijs, maar ijs in de vorm van diamanten.

Einde persinformatie. Donderdag 10 september 2009.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht