Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 10.45 uur

Utrecht, 10-09-2009

Hennepkwekerij aangetroffen

HAARZUILENS De politie heeft donderdagmiddag op de Thematerweg een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie werd door de politie omstreeks 12.35 uur een onderzoek ingesteld bij een kas aan de Thematerweg. Ter plaatse werd door agenten aangebeld en deed een man de deur open. De man gaf aan dat hij wel wist wat de politie kwam doen. In een kas van ongeveer 200 meter lang, werd op de helft een hennepkwekerij aangetroffen. Het betrof planten van ruim 1.80 meter lang en zon twee meter breed. In totaal werden bijna 400 planten geruimd.

Ook de complete apparatuur werd in beslag genomen. Het gewicht van de hennepstruiken bedroeg rond de 4000 kilo. Naast de kas werd in een schuur een in aanbouw zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Ook hiervan werd de apparatuur in beslag genomen. De politie onderzoekt nog wie de eigenaar van de kwekerijen is. Er werd geen stroom illegaal afgetapt.

Man aangehouden na achtervolging

UTRECHT Woensdagmiddag vond in de wijk Kanaleneiland een achtervolging van een gestolen motorscooter plaats. De bestuurder werd aangehouden. De politie zoekt getuigen.

Omstreeks 16.05 uur zagen agenten een bestuurder op een rode motorscooter zonder kentekenplaat over de Marco Pololaan rijden. De achtervolging werd ingezet. De bestuurder ging als een gek door de wijk. In zijn vlucht reed hij bijna tegen twee vrouwen aan die ter hoogte van de bushalte op de Churchilllaan liepen. Op de Bernadottelaan kon de motorrijder geblokt worden. De man sprong van zijn voertuig en rende weg. Na een korte achtervolging te voet werd de 18-jarige verdachte uit Utrecht in de bosjes aangetroffen en aangehouden.

De politie is op zoek naar de twee vrouwen die bijna werden aangereden door de scooterbestuurder. De politie verzoekt de dames zich te melden op het bureau Utrecht zuid of contact op te nemen met 0900 88 44.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Vleutenseweg vond woensdagmiddag een aanrijding tussen een fietser en een stadsbus plaats. Hierbij raakte de fietser gewond.

Een 66-jarige man uit Houten stak rond 15.55 uur plotseling de weg over bij de kruising van de Vleutenseweg, Majellapark en de Groeneweg. Hierbij had hij een stadsbus niet zien aankomen en er ontstond een aanrijding. Door de aanrijding raakte de man gewond en werd met meerdere botbreuken naar het UMC in Utrecht overgebracht. In de bus raakte, ondanks krachtig remmen van de chauffeur, niemand gewond.

Hennepkwekerij aangetroffen

UTRECHT Op de Van Der Palmstraat heeft de politie woensdagmorgen een hennepkwekerij aangetroffen en ontruimd.

De politie kreeg omstreeks 10.32 uur een anomie tip binnen dat in een huis aan de Van Der Palmstraat een hennepkwekerij was. Ter plaatse roken agenten rondom het huis een sterke wietlucht. Op aanbellen en kloppen werd in eerste instantie niet gereageerd. Toen de agenten zich kenbaar maakte, werd de deur geopend. In één van de slaapkamers werd een in werking zijnde hennepkwekerij met ruim 40 planten aangetroffen. Een 39-jarige man uit Utrecht werd aangehouden. De kwekerij werd ontmanteld.

Auto-inbreker in scootmobiel aangehouden

UTRECHT Woensdagavond heeft de politie een man in een scootmobiel aangehouden omdat hij verdacht werd van het inbreken in een auto.

Getuigen belden omstreeks 23.45 uur naar de politie omdat men had gezien dat een man in een scootmobiel een autokraak had gepleegd bij een auto in de omgeving van het griftpark.

Ter plaatse troffen agenten de verdachte in zijn scootmobiel op de Blauwkapelseweg aan. De 37-jarige man uit Utrecht werd voor verhoor aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Dronken man van de weg gehaald

DE MEERN De politie heeft woensdagavond een man aangehouden omdat hij stomdronken in zijn auto reed.

Omstreeks 18.50 uur kreeg de politie een melding dat een man dronken in zijn auto zou rijden. Een getuige had ter hoogte van de Meerndijk voor het verkeerslicht zijn auto voor de auto van de dronken bestuurder gezet. Hij was uitgestapt en had de bestuurder aangesproken. De bestuurder wilde van niets weten en zette zijn auto in zijn achteruit en botste tegen een auto die achter hem stond. Hij zag kans weer weg te rijden. Agenten konden de 53-jarige automobilist op de Meerndijk aanhouden. Op het bureau wees de ademanalyse 1170 ug/l uit. Zijn rijbewijs was hij direct kwijt. Hij werd met een proces-verbaal en een rijverbod van 15 uur weer naar huis gestuurd.

Steekpartij, de politie is op zoek naar getuigen

UTRECHT Op 9 september werd een vrouw tijdens een vechtpartij neergestoken.

Op woensdagmiddag rond 17.00 uur kreeg de politie de melding dat er een vechtpartij gaande was op de Euterpedreef. Ter plaatse bleek dat een 20-jarige vrouw uit Utrecht was gestoken in haar rug. Een getuige verklaarde dat dit zou zijn gebeurd nadat zij twee vechtende mensen uit elkaar wilde halen. De dader was gevlucht in de richting van de Cleopatradreef. Het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 bureau Utrecht noord of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.