SARA


gepubliceerd op dinsdag 8 september 2009

SARA brengt marktgerichte activiteiten onder bij dochteronderneming Vancis

SARA gaat in 2009 alle marktgerichte diensten onderbrengen bij de nieuwe dochteronderneming Vancis BV. Deze overheveling heeft geen gevolgen voor de kwaliteit van de dienstverlening want Vancis gaat de huidige datacenters van SARA in Amsterdam en Almere beheren. Bovendien is SARA voor 100% aandeelhouder van de nieuwe BV.

Als commercieel bedrijf wil Vancis zich beter en meer concurrerend in de markt profileren. Doel is dat een toenemend aantal partijen toegang krijgt tot de geavanceerde producten en diensten die bij SARA zijn ontwikkeld.

In de loop van 2009 worden alle huidige zakelijke ICT-diensten van SARA gefaseerd ondergebracht bij Vancis BV. Er is begonnen met de co-locatiediensten. Momenteel worden de hostingdiensten en de (on-demand) Virtual Serverdiensten en de (on-demand) diensten op het gebied van storage en disaster recovery naar Vancis overgezet. Vancis loopt voorop met diensten gebaseerd op de principes van cloud computing, zoals shared virtual server hosting. Als laatste gaat de dienstverlening op het gebied van Wide Area netwerken en connectiviteit over naar Vancis.

Klanten van SARA die marktgerichte diensten afnemen worden de komende tijd door hun accountmanager benaderd. Sommige klanten zijn al over de nieuwe situatie geïnformeerd en hebben intussen een Vancis-contract ontvangen.