Dienstenbond CNV

Nieuws

8 september 2009

CNV Media wil verbetering sociaal plan KRO

Op donderdag 3 september jongstleden vroegen wij u uw mening over het concept sociaal plan bij de KRO. Het gevolg van de ledenraadpleging is dat we een aantal voorstellen ter verbetering van het sociaal plan aan de directie hebben voorgelegd. Het wachten is nu op een reactie.

De belangrijkste punten op een rijtje:

Een verlenging van de zoektermijn van zes naar acht maanden (inclusief opzegtermijn).
Als een werknemer intern herplaatst wordt geldt een proefperiode van 6 maanden. Als (op goede gronden) blijkt dat de herplaatsing niet goed uitpakt kan de medewerker na (maximaal) zes maanden nog terugvallen op de regelingen van het sociaal plan.
Toepassing van de oude kantonrechterformule met correctiefactor 1,1 of toepassing van de nieuwe formule, maar dan met correctiefactor 1.4. In het concept sociaal plan wordt bij de berekening van een eventuele ontslagvergoeding rekening gehouden met te ontvangen inkomsten uit sociale verzekeringen (b.v. WW). Dit kan er in sommige gevallen toe leiden dat de ontslagvergoeding flink naar beneden wordt bijgesteld - en dan ook nog eens vooral bij de wat oudere werknemers met langere dienstverbanden. CNV Media wil daarom dat er bij de berekening van de ontslagvergoeding geen rekening wordt gehouden met eventuele inkomsten uit sociale verzekeringen.
Naast het budget (van 6500 euro) voor outplacement, dient er een apart budget voor opleidingen te worden vrijgemaakt.

Uw werkgever heeft toegezegd zo snel mogelijk op onze voorstellen te zullen reageren. Het overleg is dus nog gaande. Daarom willen wij u adviseren om, in afwachting van de uitkomst van het overleg, en eventuele aanpassingen van het concept sociaal plan, terughoudend te zijn in het maken van definitieve afspraken met betrekking tot uw boventalligheid, herplaatsing, ontslagvergoeding, etc.

Samen staan we sterk
Zeker tijdens een reorganisatie hebben werknemer en vakbond elkaar nodig. Met hoe meer mensen we zijn, hoe sterker we staan. Wordt daarom vandaag nog lid van CNV Media en help ons om een sociaal plan af te sluiten dat ook met recht sociaal mag worden genoemd!

Vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief? U kunt contact opnemen met bestuurder Peter Bloemendaal, telefoon: 035 64 60 580. Per e-mail kan ook: p.bloemendaal@remove-this.cnvdibo.nl.