Gemeente Lopik

GEMEENTE Onderwerp: Toelichting raadsvergadering 8 september 2009 LOPIK
Beschikbaar stellen bijdrage van 75.000,- aan Woningbouw- vereniging "Goed Wonen"

P De gemeenteraad wordt gevraagd een bedrag van 75.000,- beschikbaar te stellen aan Woningbouwvereniging "Goed Wonen". Dit is een bijdrage voor het door "Goed Wonen" aangekochte bedrijfspand van gereedschappen- E handel Vergeer aan de Theo Kleverstraat 22 in Benschop. Samen met de gemeente Lopik zal "Goed Wonen" bekijken welke mogelijkheden er zijn R voor nieuwbouw op deze locatie. Daarbij wordt gedacht aan seniorenwonin- gen. Bij de uitwerking van het plan zullen omwonenden worden betrokken.

S In goede samenspraak met de gemeente Lopik is Woningbouwvereniging "Goed Wonen" eind 2008 de mogelijkheden gaan onderzoeken voor een nieuwbouwlocatie in het centrum van Benschop. Door de verplaatsing van gereedschappenhandel Vergeer van de Theo Kleverstraat 22 naar de locatie Dorp B 229 komt een geschikte nieuwbouwlocatie vrij.

In april 2009 werd duidelijk dat een plan voor nieuwbouw van een kleinschalig zorgcomplex financieel niet haalbaar is. Woningbouwvereniging "Goed Wonen" E heeft besloten de aankoop van het bedrijfspand aan de Theo Kleverstraat 22 wel door te laten gaan. Het is een strategische aankoop, waardoor er mogelijkheden ontstaan voor een goede herontwikkeling van het gebied.

R De raad wordt gevraagd een bedrag van 75.000,- beschikbaar te stellen aan Woningbouwvereniging "Goed Wonen" als bijdrage voor de aankoop van het bedrijfspand.

I Het pand aan de Theo Kleverstraat 22 in Benschop zal in oktober 2009 vrij komen. "Goed Wonen" zal samen met de gemeente Lopik bekijken welke mogelijkheden er zijn op deze locatie. Ten eerste wordt nagedacht over een tijdelijke bestemming C om het pand niet leeg te laten staan. Daarnaast wordt gewerkt aan een definitief plan. Vooralsnog wordt gedacht aan de bouw van seniorenwoningen, zoals deze ook aan de Groenenhof in Benschop zijn gerealiseerd. De begin 2009 opgerichte ateliergroep, bestaande uit onder andere omwonenden, zal hierbij worden H betrokken.

Het raadsvoorstel dat op 8 september 2009 zal worden behandeld, betreft uitsluitend het beschikbaar stellen van het bedrag van 75.000,-. T
Lopik, 27 augustus 2009