CPNB


Persbericht 6-9-2009
Dé literaire gebeurtenis van 2009
Manuscripta trekt veel boekenliefhebbers

De 3de editie van Manuscripta, de feestelijke opening van het nieuwe boekenseizoen, is door ruim 5.000 boekenliefhebbers bezocht.

Naast de bekendmaking van de zes genomineerde boeken voor de NS Publieksprijs, werd onder meer het boekenconcept de Dwarsligger onthuld door minister Plasterk en het schrijversduo Nicci French. Literaire schrijvers als Thomas Rosenboom, A.F.Th., Herman Brusselmans en Oek de Jong werden geïnterviewd naar aanleiding van hun nieuwe boek of boekverfilming. Bekende Nederlanders waaronder Willeke van Ammelrooy, Paul Jambers en zwemmer Maarten van der Weijden presenteerden hun biografie.

Debutant Ivo Victoria, kinderboekenauteur Francine Oomen, directeur van Stichting Vluchteling Tineke Ceelen presenteerden onder anderen hun nieuwe boek op Manuscripta. Gedebatteerd werd er met Rotterdamse politici Marco Pastors en wethouder Dominic Schrijer naar aanleiding van het boek Afri. Leven in een migrantenwijk van Jutta Chorus.

Manuscripta werd dit jaar uitgebreid met een druk bezocht internationaal podium. Voor de maandag - de vakdag van deze boekenmanifestatie- verwacht de organisatie circa 2000 mensen uit de boekenbranche en media op het terrein van het Cultuurpark Westergasfabriek. Manuscripta vindt volgend jaar wederom plaats in het eerste weekeinde van september, zondag 5 en maandag 6 september.

NS is hoofdsponsor van Manuscripta.