Politie Utrecht
Persberichten stad Utrecht, 12.15 uur

Utrecht, 06-09-2009

Getuigenoproep gewapende overval

UTRECHT In de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 september heeft omstreeks 02.10 uur op een hotel aan de Maliestraat een gewapende overval plaatsgevonden.

Een medewerker van het hotel had die nacht dienst en was aan het werk achter de balie. Plotseling stond hij oog in oog met een onbekende man die hem met een wapen bedreigde en geld eiste. Met nog onbekende buit vluchtte de overvaller. Vervolgens is de politie gealarmeerd.

Getuigenoproep

De politie heeft de gewapende overval in onderzoek en is nog op zoek naar getuigen van de overval en mensen die voor of tijdens de overval een verdacht persoon rond het hotel hebben gezien. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Het signalement van de verdachte luidt als volgt: een man van vermoedelijk Antiliaanse afkomst, hij is ongeveer 22 jaar en heeft zwart haar. De man is 1.75 meter lang en sprak tijdens de overval zowel Nederlands als Duits. De verdachte was in het zwart gekleed en droeg mogelijk een leren jas en een zwarte reflecterende zonnebril.

Ongeval

UTRECHT Op vrijdagmiddag 4 september is rond 17.00 uur een motorfietser ernstig gewond geraakt toen hij op de A2 ter hoogte van knooppunt Oudenrijn tegen/onder een vrachtwagen was gereden. Het 67-jarige slachtoffer uit Maarssen is met bekken- en armletsel naar het ziekenhuis vervoerd. Ter plaatse is verkeersonderzoek ingesteld. Een helikopter heeft nog een foto gemaakt van de plaats van het ongeval.

Alcohol

UTRECHT Een 35-jarige Utrecht reed zaterdagochtend vroeg tegen een lantaarnpaal op de Biltstraat te Utrecht. Bij het aanspreken roken agenten alcohol en constateerden zij praten met dubbele tong. Daarop is hem de blaastest afgenomen waarbij bleek dat hij 930 ugl in zijn bloed had. De man is aangehouden en kreeg een rijverbod van 11 uur; zijn rijbewijs is ingevorderd. Op vrijdagavond 4 september is een 48-jarige Nieuwegeiner aangehouden voor alcoholmisbruik nadat agenten zijn vreemd ogende kentekenplaat niet vertrouwden. Hij bleek 645 ugl in zijn bloed te hebben en kreeg een rijverbod van 7 uur.

Op zaterdagmiddag 5 september kregen agenten het verzoek te gaan naar de Elsstraat te Utrecht waar den man met zijn hoofd uit de auto zou hangen. Ter plaatse troffen zij een 46-jarige Utrechter aan die dronken achter het stuur zat met de motor aan. Zijn ademanalyse wees uit dat hij 875 ugl in zijn bloed had, waarna hij werd aangehouden. Hij uitte beledigingen naar de agenten en was boos, omdat hij vond dat hij nog prima kon rijden. Zijn rijverbod werd voor de vierde keer ingevorderd. Tevens moest hij op het bureau voor diverse bekeuringen nog 340 euro betalen.

Belediging

UTRECHT Op vrijdagdagmiddag 4 september hoorden surveillerende agenten dat uit een groepje jongeren beledigende teksten in hun richting werden geuit op de Vasco da Gamalaan te Utrecht. Daarop renden de jongeren weg. Uit de camerabeelden bleek dat de agenten enkele jongeren herkenden. Met enkele eenheden werd de groep ingesloten en kregen drie jongeren een bekeuring wegens belediging en overlast. Een van hen, een 14-jarige Utrechter, werd aangehouden omdat hij geen ID-bewijs kon tonen en recalcitrant was. Omdat hij zich verzette, werd hij geboeid naar het bureau gebracht.

Bromfietscontrole

UTRECHT Op vrijdag 4 september heeft de politie een bromfietscontrole gehouden van 15 tot 21 uur op het Jaarbeursplein. Er werden 31 bekeuringen uitgedeeld voor o.a. geen rijbewijs, geen kentekenbewijs, onverzekerd, geen goede remmen, niet houden aan verkeersregels en snelheid. Een scooter werd in beslag genomen na een korte achtervolging.

Hennep

UTRECHT De politie heeft een kleine hennepkwekerij opgerold op de Albatrosstraat te Utrecht. Op vrijdagochtend 4 september gingen zij naar dit adres en troffen in de woning 160 planten en kweekinstallatie aan. De stroom bleek illegaal afgetapt waarvoor Eneco aangifte zal doen. De 31-jarige bewoner gaf toe dat hij de kwekerij had opgezet en is aangehouden. De planten zijn in beslag genomen en vernietigd.

Op zaterdag 5 september is de politie net na de middag naar een adres aan de Royaards van den Hamkade te Utrecht gegaan omdat daar mogelijk een hennepplantage werd geoogst. Bij binnenkomst in de woning troffen zij vijf mannen aan en een net in gebruik genomen plantage. Daarop werden de mannen aangehouden. Drie van hen gingen er via tuinen aan de achterzijde van het huis vandoor. Een van hen werd met behulp van een onbekende burger aangehouden op de Amandelstraat. Met meerdere eenheden is het gehele huizenblok afgezet. De twee gevluchte mannen werden vervolgens in een portiek gevonden en aangehouden. Hun bestelauto is in beslag genomen. De plantage wordt ontmanteld. De verdachten zijn 20, 25, 26 en 30 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, Utrecht en IJsselstein.

Harddrugs

UTRECHT Op zaterdagmiddag 5 september zijn drie aanhoudingen verricht bij de ingang van een festival op het Strijkviertel te Utrecht voor harddrugsbezit. Een 38-jarige vrouw uit Den Haag had vier buisjes GHB bij zich. Bij een 39-jarige man uit Apeldoorn en 56-jarige man uit Loenen (GLD) werden o.a. GHB, XTC en coke aangetroffen. De drugs zijn in beslag genomen. Op het festivalterrein zelf hield een beveiliger een 22-jarige man uit Sleeuwijk aan die 15 pillen bij zich had.

Tijdens het begeleiden van de afvoer van feestgangers is rond 0.30 uur op zondagochtend een 18-jarige vrouw uit Arnhem tweemaal bekeurd omdat zij illegaal het terrein op wilde en later een beveiliger uitschold en bespuwde. De 31-jarige Amsterdammer die haar begeleidde had commentaar op het begeleiden van het publiek, ook na diverse aanwijzingen van agenten om zich te verwijderen. Bij het bekeuren van de vrouw wilde hij zich niet afzijdig houden en toen hij daarna beledigende teksten uitte, werd hijzelf aangehouden. Daarna verzette hij zich herhaaldelijk bij zijn aanhouding en moest gepast geweld toegepast worden waarna hij naar het bureau vervoerd werd.

Gestolen bromfiets terecht

UTRECHT Op zaterdagavond 5 september reden agenten over de Columbuslaan te Utrecht. Daar reden twee Utrechtse mannen op een snorfiets zonder voorlicht. Toen zij hen wilden controleren, gingen beiden ervandoor. Na een korte achtervolging lieten de verdachten de scooter staan en vluchtten via een brandgang weg. De agenten wisten elk een van de verdachten aan te houden. De scooter bleek als gestolen geregistreerd. Bij verhoor bekende de 22-jarige verdachte heling. De 23-jarige verdachte ontkende alles; hij werd na verhoor met bekeuringen heengezonden. De 22-jarige bleek bij controle in zijn kelderbox aan de Marshallaan drie gestolen fietsen te hebben. De aangevers van de diefstal van deze snorfiets en van de fietsen zullen door de politie benaderd worden.