Politie Drenthe

Provincie Drenthe, 06-09-2009

Aanhouding voor mishandeling beveiliger

VALTHE Zaterdagnacht is een 41-jarige man uit Nieuw-Weerdinge aangehouden. De man had die avond in een feesttent aan de Hoofdstraat een 41-jarige beveiliger uit Valthermond mishandeld. De man uit Nieuw-Weerdinge is hierop aangehouden, meegenomen naar het bureau en ingesloten. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. (2009038436)

Aanhouding bedreiging met een mes

EMMEN In de nacht van zaterdag op zondag is een 57-jarige man uit Emmen aangehouden. De man had op de Wilhelminastraat zijn 54-jarige broer uit Emmen en diens kinderen bedreigd met een mes. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Het mes is in beslag genomen. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. (2009038443)

Uitgaansgeweld

ASSEN Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 24-jarige man uit Assen aangehouden. Halverwege de nacht kregen de agenten een melding van een vechtpartij aan de Vaart Zuidzijde. Ter plaatste waren er twee groepen jongeren betrokken bij een vechtpartij. De 24-jarige man uit Assen is hierbij aangehouden. Een 25-jarige man uit Assen bemoeide zich met deze aanhouding en wilde dit voorkomen, waarop de 25-jarige man uit Assen eveneens in aangehouden. Beide vechtersbazen zijn meegenomen naar het bureau voor verhoor en zijn ingesloten. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. (2009038464)

ASSEN In de nacht van zaterdag op zondag zijn twee Assenaren van 25 jaar mishandeld. De mannen waren eerder die avond in een uitgaansgelegenheid in het centrum van Assen al meerdere malen lastig gevallen door een groepje jongens. Toen zij besloten weg te gaan kreeg één van hen plots een stoot in het gezicht waarop de groep beide mannen sloegen en trapten. Beide mannen liepen hoofdwonden op en zijn naar de eerste hulp van het Wilhelmina Ziekenhuis te Assen gebracht. De politie heeft een 18-jarige jongen uit Assen hiervoor aangehouden. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de toedracht en de mogelijke andere verdachten. (2009038470)

Aanhoudingen voor vernieling automaten

MEPPEL In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de politie de melding dat twee jongens een snoepmachine en een frisdrankmachine op het station aan het vernielen waren. Toen de agenten ter plaatse waren namen de jongens de benen. Na een korte achtervolging konden de jongens van 17 en 15 jaar uit Hattem worden aangehouden. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau. Er wordt proces-verbaal tegen hen opgemaakt. (2009038480)

Alcomobilisten aangehouden

HOOGEVEEN Een 52-jarige automobilist uit Hoogeveen is in de nacht van zaterdag op zondag op de Raadhuisstraat aangehouden. De man reed zonder verlichting door de straat. Toen collegas hem staande hielden bleek dat de man in beschonken toestand verkeerde. Bij de ademanalyse blies hij 315 ug/l (0,7 promille). Vermoedelijk heeft de man eerder die avond een eenzijdige aanrijding veroorzaakt op Het Loo en is daarna doorgereden. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Er wordt proces-verbaal tegen de man opgemaakt. (2009038456)

ASSEN In de nacht van zaterdag op zondag is een 44-jarige man uit Gieten aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Surveillerende agenten hadden de man eerder die avond door het centrum van Assen zien lopen terwijl hij alcohol nuttigde. Later die nacht kwam zij de man rijdend in een auto op de Doevenkamp tegen waarop de agenten hem staande hielden. Bij de ademtest blies hij 920 ug/l (2,1 promille). Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tevens is er proces-verbaal opgemaakt. (2009038458)

TYNAARLO Op de Dorpsstraat is in de nacht van zaterdag op zondag een 47-jarige automobilist uit Assen aangehouden. Agenten zagen de man al slingerend op de A28 rijden. Hierop is de man aan de kant gezet. Hij blies bij de ademtest 325 ug/l (0,7 promille). De man is aangehouden. Er is proces-verbaal opgemaakt. (2009038465)

Aanhouding mishandeling buren

ASSEN Een 42-jarige man uit Assen is zaterdagmiddag in woning aan de Witterhaar aangehouden. De man zou na een ruzie zijn buurman en buurvrouw hebben mishandeld. De man is hierop aangehouden en ingesloten. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. (2009038396)

13 aanhoudingen dancefeest Emmen

EMMEN Zaterdag heeft de politie bij een dancefeest aan de Rietplas dertien mensen aangehouden voor drugsbezit. Eén hiervan, een 27-jarige man uit Emmen had 17 zakjes cocaïne bij zich. De man is aangehouden op verdenking van handel in drugs en is overgebracht naar het bureau en ingesloten. Een 21-jarige man uit Emmen is eveneens aangehouden voor handelen in harddrugs. Hij is ook overgebracht naar het bureau en ingesloten. (2009038406)

Politie assisteert bij kop-staart aanrijding

HOLLANDSCHEVELD Zaterdagmiddag heeft er op Het Hoekje een aanrijding plaats gevonden. Een 30-jarige automobiliste uit Hollandscheveld reed over Het Hoekje in de richting van het Hollandscheveldse Opgaande toen zij plots moest remmen voor een auto welke uit een parkeerhaven achteruit reed de weg op. De 24-jarige automobilist uit Hollandscheveld, welke achter de vrouw reed, kon niet meer op tijd remmen en botste achterop de auto van de vrouw uit Hollandscheveld. De vrouw is door de brandweer uit haar voertuig geknipt en per ambulance overgebracht naar het Bethesda Ziekenhuis te Hoogeveen. Haar verwondingen bleken later mee te vallen. (2009038407/424)

Aanhouding huiselijk geweld

ERICA Zaterdagavond is een 34-jarige man uit Erica aangehouden. De man wordt er van verdacht zijn vrouw te hebben geslagen. De man is hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau. Het Protocol Huiselijk Geweld is opgestart. (2009038425)

Skim-apparatuur aangetroffen

BEILEN Zaterdagmorgen is er bij een bank aan de Ettenstraat skim-apparatuur aangetroffen. En oplettende burger vertrouwde de machine niet en alarmeerde de politie. De skim-apparatuur is verwijderd en in beslag genomen. De bank onderneemt actie en zal gedupeerden in kennis stellen. De politie zal technisch onderzoek verrichten aan de verwijderde skim-apparatuur. (2009038360)

Politie onderzoekt woninginbraken

ASSEN Zaterdagmiddag is er ingebroken bij twee woningen aan de Groningerstraat. Bij beide woningen is getracht op dezelfde manier de woning binnen te treden. Er zijn onder andere een laptop en een fiets weggenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld. (2009038402/404)