Gemeente Kampen


* Koninklijke onderscheiding voor G. de Fijter

Koninklijke onderscheiding voor G. de Fijter

Waarnemend burgemeester E. Boerman reikte op dinsdag 1 september een Koninklijke onderscheiding, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, uit aan de heer ds. G. de Fijter uit Kampen.

Dit gebeurde tijdens een afscheidsbijeenkomst van ds. De Fijter in de Lemkerzaal van de Broederkerk. De uittrededienst van de heer De Fijter vindt op zondag 6 september plaats.

De heer G. de Fijter was van 1979 tot 1999 predikant van diverse gemeenten in Nederland. Ook was hij twee jaar lang Hervormd predikant voor buitengewone werkzaamheden. Gedurende deze twee jaar heeft ds. De Fijter zich ingezet voor de realisatie van het Missionair Diaconaal Centrum `De Herberg' te Oosterbeek. Sinds 1999 is de heer De Fijter predikant in de Broederkerk te Kampen.

In 2001 werd hij lid van de generale synode van de Nederlands Hervormde Kerk en in 2004 werd hij gekozen tot assessor 1 van het moderamen van de generale synode van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). Ook werd hij in dat jaar vice-voorzitter van de generale synode. In 2007 is hij voorzitter geworden van de synode van de PKN. Vanwege het lidmaatschap van het moderamen van de generale synode heeft de heer De Fijter zitting in diverse landelijke besturen, zoals het Besturenoverleg van de Protestantse Kerk, Bestuurslid Raad van Kerken, Bestuurslid stichting Kerk en Wereld, bestuurslid Raad van toezicht Stichting Ruimzicht en Lid van het algemeen bestuur van de Raad voor Contact en Overleg inzake de Bijbel.

Ds. De Fijter was in 2003/2004 ook betrokken bij de totstandkoming van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). Deze kerk ontstond op 1 mei 2004 als resultaat van de vereniging van de Nederlandse Hervormde Kerk, de Gereformeerde Kerken in Nederland en de Evangelisch Lutherse Kerk in het Koninkrijk der Nederlanden. De Protestantse Kerk in Nederland telt ongeveer 2,5 miljoen leden in ruim 1.800 gemeenten. Ds. De Fijter maakte op 12 december 2003 naam door als lid van de generale synode van de Nederlandse Hervormde Kerk, samen met een collega voor de fusie tussen hervormden, gereformeerden en lutheranen te stemmen.

Gemeente Kampen | Burgemeester Berghuisplein 1 | 8261 DD | info@kampen.nl | www.kampen.nl |