Gemeente Roermond

Kazerneplein en Ernst Casimir Passage officieel geopend

Met flink wat confetti en muziek zijn vandaag de projecten Kazernevoorterrein en Ernst Casimir Passage officieel geopend. Dit gebeurde onder andere door de onthulling van het beeld Ernst Casimir op het nieuwe Kazerneplein, de nieuwe naam waaronder het voormalige Kazernevoorterrein nu verder door het leven gaat. Zo is er weer een plein toegevoegd aan pleinenstad Roermond. Ook de stijgpunten aan de Pastoorswal met de nieuwe (rol)trappen en lift maken deel uit van één van de grootste bouwwerken dat de laatste jaren in Roermond is gerealiseerd. Mede omdat deze een belangrijke verbinding vormen tussen het Designer Outlet, het Kazerneplein en de binnenstad.

Met muzikale ondersteuning van een drietal orkesten namen Casimir Vastgoed BV (een samenwerking tussen Van Pol Beheer BV en Volker Wessels) en de Gemeente Roermond in het bijzijn van genodigden en omwonenden de projecten op feestelijke wijze in gebruik. Het project Kazernevoorterrein, een initiatief van Casimir Vastgoed BV, omvat een parkeergarage met 400 plaatsen (eigenaar Gemeente Roermond), appartementen, kantoren, een megabioscoop, een casino en horeca. Het is gebouwd naar een ontwerp van Dam & Partners uit Amsterdam. De bouw begon in het najaar van 2006.

De Ernst Casimirpassage en de stijgpunten Pastoorswal zijn gerealiseerd door de Gemeente Roermond en kwamen mede tot stand met financiële steun van het Europees Fonds voor regionale ontwikkeling. Wethouder Van Rey: Deze projecten betekenen weer een nieuwe impuls voor de toeristische aantrekkingskracht en uitstraling van onze stad. Het feit dat de stijgpunten als project een Europese subsidie hebben gekregen, geeft aan dat ook van buitenaf waardering is voor ons werk.

Eerste publicatiedatum: 04-09-2009 Bijgewerkt: 04-09-2009