Gemeente IJsselstein


'Op de Kaart' thema Open Monumentendag

Datum: vrijdag 4 september 2009
Historische Kring IJsselstein en Stadsmuseum zetten IJsselstein met expositie in historisch stadhuis `Op de kaart'. Nieuwsgierig naar de rest van het programma van Open Monumentendag in IJsselstein? Klik op lees meer. `Op de Kaart', dit is het landelijke thema van Open Monumentendag 2009. IJsselstein presenteert dit thema in een expositie van de Historische Kring IJsselstein in samenwerking met het Stadsmuseum in het Historisch Stadhuis en geeft het Stadsmuseum een voorproefje op de nieuwe tentoonstelling "Een woonplaats voor fatsoenlijke luyden. Baronie van IJsselstein tussen 1670 en 1820".
De expositie in het historisch stadhuis laat kaarten, prenten en ansichtkaarten van IJsselstein zien. De kaarten hebben betrekking op het gebied van IJsselstein en de voormalige Baronie. De prenten laten de stad door de geschiedenis zien tot aan de komst van de fotografie en met de ansichtkaarten worden de daarbij liggende herinneringen op de kaart gezet.
Natuurlijk openen ook onze overige monumenthouders op Open Monumentendag hun deuren. IJsselstein is de trotse bezitter van een aantal prachtige monumenten.