Politie Groningen

Vrijdag 4 september 2009

Provincie Groningen, 04-09-2009

Groningen: man aangehouden voor drugsbezit

Een 64-jarige man uit Groningen is donderdagmorgen door de politie aangehouden voor drugsbezit. Agenten zagen dat de man op het Martinikerkhof van plan was drugs te gebruiken. Bij een controle werd duidelijk dat hij een wit bolletje, vermoedelijk cocaïne, bij zich had. Op het politiebureau bleek dat de man nog 16 dagen cel tegoed had. Hij is ingesloten.

Groningen: dronken dief aangehouden

Een 24-jarige man uit Groningen is donderdagavond door de politie aangehouden voor winkeldiefstal. Medewerkers van een winkel aan het A-kerkhof hadden een winkeldief betrapt. De man zakte nadat hij was betrapt op het stelen van twee flessen Port in elkaar. Toen toegesnelde agenten bij de winkel kwamen bleek dat de man veel te diep in het glaasje gekeken had. De dronken dief is overgebracht naar het politiebureau. Hij moet nog worden gehoord als hij weer nuchter is.

Groningen: meisje gewond na val van fiets

Een 9-jarige fietsster uit Groningen is donderdagmiddag gewond geraakt op de Esperantostraat in haar woonplaats. Het meisje fietste ter hoogte van de Meeuwerderweg toen ze uit moest wijken voor een onbekende automobilist. Hierdoor raakte ze de controle over haar fiets kwijt en viel op het wegdek. De bestuurder van de auto reed door. Het zou volgens omstanders om een oude donkerkleurige auto gaan. De Groningse is met armletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie op van het ongeval.

Kolham: knieletsel na ongeval

Een 16-jarige inwoonster van Harkstede is donderdagmiddag gewond geraakt op de Hoofdweg in Kolham. Een 19-jarige automobilist wilde in de Hoofdlaan afslaan naar een oprit maar zag de tegemoetkomende tiener op haar scooter over het hoofd. Beide konden een aanrijding niet meer voorkomen. Het meisje is met knieletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie op van het ongeval.

Provincie: politie controleert voor veilig verkeer

Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Morgen, op zaterdag 5 september controleert de politie op de volgende plaatsen:

* Provincie Groningen alcoholcontroles in avonduren

Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde dinsdag 1 september op diverse plaatsen op snelheid.

* Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1067, aantal overtredingen: 85, hoogst gemeten snelheid: 116 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

* Groningen, Gotenburgweg: aantal geregistreerde voertuigen: 635, aantal overtredingen: 85, hoogst gemeten snelheid: 73 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.