Ingezonden persbericht


Delft, 3 september, 2009

Mecanoo op shortlist voor project in Boston
Mecanoo architecten is geselecteerd voor de competitie voor een nieuw stadskantoor in Roxbury, een wijk in Boston. Het 16.000 m2 tellende stadskantoor wordt geïntegreerd met het historische Ferdinand Building. Burgemeester Menino van Boston noemt dit project een uitgelezen kans om een modern, flexibel en duurzaam stadskantoor te maken, dat de service van de gemeentelijke diensten in de wijk zal verbeteren en bijdraagt aan het versterken van de cohesie van Roxbury.

Mecanoo architecten werkt samen met Sasaki Architects en Arup uit Boston. In totaal zijn tien teams geselecteerd voor de competitie. De bouwkosten van het nieuwe Stadskantoor bedragen circa ¤63 miljoen. 25 september wordt de winnaar bekend gemaakt.

Mecanoo architecten in Delft is opgericht in 1984. Het bureau heeft een multidisciplinaire, professionele staf van ruim negentig mensen, met ondermeer architecten, interieurontwerpers, stedenbouwkundigen, landschapsontwerpers en een uitgebreide technische staf. Het bureau wordt geleid door Francine Houben. Het oeuvre van Mecanoo is breed, waaronder bibliotheken, theaters, stedenbouwkundige plannen, woonwijken, villa's, hoogbouw, universiteiten, kantoorgebouwen en zelfs een kapel. Momenteel werkt Mecanoo aan het ontwerp voor het Stadskantoor en Station in Delft (2014 oplevering) en aan het ontwerp voor het nieuwe Stadskantoor van Rotterdam (13 oktober bekendmaking winnaar).




Ingezonden persbericht