Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

WC-pot en wasmachine gevarenzones voor verlies
mobiele telefoon
Verlies telefoonnummers grootste frustratie Nederlandse beller, blijkt uit onderzoek van Hi

Den Haag, donderdag 3 september 2009 - Het is oppassen geblazen tijdens een toiletbezoek of het doen van de was, blijkt uit onderzoek van Hi1. Ruim 8% van de telefoonbezitters heeft zijn mobiel wel eens in het toilet zien verdwijnen, wat erop neerkomt dat ruim 1.000.000 telefoons de binnenkant van de pot hebben gezien. 1 op de 20 telefoonbezitters heeft zijn mobiel per ongeluk in de wasmachine gestopt en een enkeling liet hem op het dak van de auto liggen. Bij verlies van hun mobiel zijn Nederlanders het meest gefrustreerd over het kwijtraken van hun telefoonnummers. Ook blijkt dat bezitters van een mobiel zich bijna geen leven zonder mobiele telefoon meer kunnen voorstellen: 80% vindt het kwijtraken van zijn mobiel dan ook een drama.

Gevarenzones mobiele telefoon!2

* Jaarlijks worden 34.000 mobiele telefoons gevonden in bioscopen;
* Bij 13% van de mobiele telefoonbezitters glipte het toestel ooit uit de broekzak;
* Jaarlijks worden er 7.000 telefoontjes door eerlijke vinders afgeleverd bij de gevonden voorwerpen van de NS;
* 5% heeft zijn toestel wel eens meegewassen in de wasmachine;
* 1.000.000 mobieltjes hebben wel eens een onsmakelijke ontmoeting met de toiletpot gehad;
* 12% heeft zijn mobiele telefoon ooit eens in het water laten vallen;
* In de Amsterdamse Bijenkorf worden jaarlijks zo'n 700 mobiele telefoons gevonden.

Laconiek over telefoonverlies
In het afgelopen jaar verloor 1 op de 22 bellers zijn mobieltje, wat neerkomt op 600.000 verdwenen toestellen in Nederland. Ondanks dit hoge aantal houdt ruim 70% procent niet of nauwelijks rekening met het kunnen verliezen van hun mobiele telefoon. 4 op de 5 bellers maakt dan ook nooit een back-up van hun telefoonboek. Opvallend is dat jongeren hun telefoon veel vaker verliezen dan mensen boven de 30: 33% versus 16%. De meeste toestellen raken kwijt tijdens het uitgaan (25%), reizen (13%) of tijdens het shoppen (8%).

Telefoon foetsie, geliefde foetsie?
Na verlies van hun mobiele telefoon voelen de meeste Nederlanders zich gefrustreerd (59%), maar ze zijn ook vaak boos op zichzelf (45%) of op een ander (31%). 15% van de Nederlanders raakt zelfs in paniek. En zo gek is dat niet, want uit het onderzoek blijkt verder dat Nederlanders steeds minder telefoonnummers uit hun hoofd kennen. Waar men vroeger nog de nummers van zijn vrienden of geliefde foutloos wist op te dreunen, zijn we nu overgeleverd aan ons contactenlijst van onze mobiel. Eén op de drie zou zelfs het telefoonnummer van zijn of haar geliefde niet uit het hoofd kennen. Daarom heeft Hi voor haar klanten het Hi Telefoonboek, waarmee je een online back-up kunt maken van je telefoonnummers.

Online onderzoek uitgevoerd door kien onderzoek onder 514 Nederlandse mobiele telefoonbezitters in de leeftijd van 16 jaar en ouder. Cijfers op basis van desk research uitgevoerd door Winkelman en Van Hessen en online onderzoek uitgevoerd door kien onderzoek.


- EINDE PERSBERICHT -