Milieu Centraal



* Website vertelt hoe het echt zit met CO2-opslag
Website vertelt hoe het echt zit met CO2-opslag

Utrecht, 1 september 2009 - In de discussie over CO2-afvang en opslag spelen zowel feiten als vooroordelen een rol. Voor bewoners, politici en journalisten heeft voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal de website www.CO2afvangenopslag.nl uitgebreid tot een kennisdossier met feiten, standpunten en links naar voorbeeldprojecten. De site biedt hulp bij het vormen van een mening over CO2-opslag. Donderdag 3 september spreekt de Tweede Kamer over de kabinetsplannen om CO2 af te vangen en op te slaan in de Nederlandse bodem.

De noodzaak om op wereldschaal CO2-uitstoot terug te dringen wordt breed erkend, om daarmee het (versterkte) broeikaseffect tegen te gaan. De Nederlandse overheid wil CO2-opslag inzetten in de overgangssituatie van het gebruik van fossiele - naar duurzame energiebronnen. Dit najaar nemen de ministers Cramer van Milieu en Van der Hoeven van Economische Zaken een besluit over CO2-opslag op het vasteland.

De website www.CO2afvangenopslag.nl geeft onafhankelijke informatie en achtergronden en geeft antwoord op de meest gestelde vragen. Alle informatie op de site is opgesteld door een brede redactieraad met vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, de overheid en milieuorganisaties. De betrouwbaarheid van de informatie is getoetst door voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal.

------------------



Milieu Centraal