Gemeente Hoorn

Bureau Stadstoezicht controleert op Jeugd en Alcohol

Onlangs hebben de medewerkers van Bureau Stadstoezicht in het kader van het project Jeugd en Alcohol een aantal horeca gelegenheden bezocht. Hierbij werd vooral gelet op de vergunningen en het aangeven van de leeftijdgrenzen voor het gebruik van zwak en sterk alcoholhoudende dranken.

Bij de meeste horecagelegenheden werden de voorschriften goed nageleefd. Er zijn vier waarschuwingen uitgedeeld. Soms kon door bijvoorbeeld het aanbrengen van leeftijdgrensstickers het probleem eenvoudig worden opgelost. Daar waar de vergunningen niet in orde waren of niet aan de vergunningvoorwaarden werd voldaan, wordt door zowel ondernemers als controleurs druk gewerkt aan het op orde brengen hiervan.

In de periode na de schoolexamens hebben de toezichthouders verschillende schoolexamenfeesten bezocht. Over het algemeen werd hier goed gecontroleerd door de organisatoren. Zij controleerden onder andere de leeftijd van de bezoekers en op het schenken van alcohol aan minderjarigen.

Ook hebben toezichthouders van Stadstoezicht een aantal evenementen bezocht. Hier werd vooral gecontroleerd op het schenken van alcohol aan minderjarigen en controle op leeftijdsgrens doormiddel van toegangscontrole. Eén organisator krijgt een waarschuwing, omdat de leeftijd van bezoekers niet werd gecontroleerd.

De komende maanden vervolgt Bureau Stadstoezicht haar controles op het gebruik van alcohol door jongeren. Het gaat dan om controles bij horeca, evenementen, winkels en supermarkten die alcohol verkopen en zuipketen.
Laatste wijziging van deze pagina: 2 september 2009