Gemeente Maassluis

Proces uitbreiding winkelcentrum Steendijkpolder beëindigd

logo-wc-steendijkpolder_1.jpg

De gemeente Maassluis heeft de afgelopen maanden bij vastgoedontwikkelaar DC Vastgoed geprobeerd helderheid te krijgen over de haalbaarheid van het voorgestelde uitbreidingsplan voor het winkelcentrum Steendijkpolder in Maassluis-West. De gemeente heeft na intensief overleg met de ontwikkelaar uit Deventer moeten vaststellen dat het uitbreidingsplan niet haalbaar en uitvoerbaar is. Om die reden beschouwt de gemeente, na jaren van praten, het planproces als beëindigd. De gemeente is wel in overleg met de Vereniging van Eigenaren Steendijkpolder over de mogelijkheden om het centrum door renovatie een kwaliteitsimpuls te geven.

Het winkelcentrum Steendijkpolder, gelegen tussen de wijken Steendijkpolder en de Burgemeesterswijk in Maassluis-West, is al jaren toe aan een grondige opknapbeurt. Zeker nu de herontwikkeling van de Burgemeesterswijk vorm begint te krijgen, is het belangrijk dat er meer duidelijkheid komt over de toekomst van het centrum.

DC Vastgoed, eigenaar van een aantal winkelunits in Steendijkpolder, heeft plannen ingediend om het winkelcentrum uit te breiden met commerciële ruimte en woningen. De gemeenteraad van Maassluis heeft begin 2007 kwalitatieve en financiële uitgangspunten vastgesteld waaraan het uitbreidingsplan moet voldoen. De raad is van mening dat de uitbreiding van het centrum met commerciële ruimten alleen gerechtvaardigd is, als het winkelcentrum daarmee ook overzichtelijker en sociaal veiliger wordt. Kortom, het moet een aangenaam verblijfsgebied worden. Uit het overleg met DC Vastgoed blijkt niet dat hier voldoende uitvoering aan kan worden gegeven. Ook is bepaald dat het project zichzelf financieel moet kunnen dragen. Het voorstel van DC gaat echter uit van een aanzienlijke bijdrage van de gemeente. Ondanks alle inspanningen van partijen heeft het college van burgemeester en wethouders daarom moeten vaststellen dat de uitbreidingsplannen van DC Vastgoed niet haalbaar en uitvoerbaar zijn.