Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Madurodam, 1 september 2009

Nyenrode opent campus in Den Haag

Op woensdag 2 september om 11.30 uur opent Nyenrode een campus in de Haagse miniatuurstad Madurodam. Leen Paape en Willem Burggraaf, de Deans van Nyenrode Business Universiteit, en de 17-jarige burgemeester van Madurodam Friso Wesseling, onthullen feestelijk het nieuwe schaalmodel en nemen hiermee alvast een voorschot op de opening van het Academisch Jaar op Nyenrode op

7 september.

Een nieuw onderdeel van de maquette in de miniatuurstad is de groep afgestudeerde studenten in toga met baret die door een fotograaf worden 'gefotografeerd' voor het kasteel. In Madurodam zal dit vaker gebeuren dan in het echt; door een automatische schakeling gaat het de hele dag door.

Nyenrode
Nyenrode, de enige particuliere universiteit van Nederland, is opgericht in 1946 door directeuren van grote Nederlandse bedrijven zoals Philips, KLM en Unilever. Er was behoefte aan internationaal georiënteerde studenten op gebied van management, recht en accountancy. De universiteit is gevestigd in Breukelen in het kasteel Nijenrode uit de 13e eeuw.


---

Noot voor de redactie (