WIC Nieuwsbriefvoor wijnprofessionals
Uniek in Nederland: Wijnkennisdagen
Edwin Raben heeft een nieuw initiatief ontwikkeld op het gebied van wijneducatie. Het betreft een reeks wijnkennisdagen. De dagen zijn ontwikkeld in samenwerking met de Academie voor Gastronomie en worden gehouden in Hotel Gastronomique De Echoput in Hoog Soeren. Ze worden steeds gepland op de eerste dinsdag van de maand. De eerste dag is gepland op 1 september met als thema Italië.
Op wijnkennisdagen staan meestal de wijnen van een bepaald land of gebied centraal. Ontwikkelingen, laatste nieuws, oogstjaren en trends zijn bijvoorbeeld zaken die aan bod zullen komen. Ook specifieke thema's zullen aan bod komen, zoals het effect van het gebruik van hout op de smaak van wijn. De bedoeling is dat de deelnemer na afloop helemaal weer is 'opgefrist' qua wijnkennis. Dit zal in zijn of haar werk alleen maar welkom zijn in de selectie en verkoop van wijn.
De wijnkennisdagen worden gegeven door gerenommeerde docenten en specialisten waarvan o.a.: Gert Crum, Karel de Graaf en Edwin Raben.
De eerste wijnkennisdagen zijn ingepland:
Dinsdag 1 september 2009 Italië I (algemeen) door Edwin Raben en Ed Baten Dinsdag 6 oktober 2009 Bourgogne met medewerking van Karel de Graaf Dinsdag 3 november 2009 Italië II (Docg's) door Edwin Raben en Ed Baten Dinsdag 1 december 2009 Zuid-Afrika met medewerking van Robbert-Jan Beelen Dinsdag 2 maart 2010 Champagne door Gert Crum
De wijnkennisdagen beginnen om 10.00 uur en eindigen om 16.00 uur. De kosten bedragen ¤145,- per deelnemer per keer, dit is inclusief al het lesmateriaal, de wijnen en de lunch. Deelnemers krijgen na afloop een certificaat.
Kortom een leerzame en bijzondere manier om praktisch en snel binnen een dag bijgeschoold te worden over een onderwerp. Op 1 september zullen Edwin Raben en Ed Baten u meenemen naar het fantastische wijnland Oenotria (Italië). Alle gebieden worden besproken, wijnen laten ze proeven die typisch zijn voor elk gewest en er wordt toelichting gegeven op gebruiken en technieken. De druivenrassen en gastronomische mogelijkheden zullen ook besproken worden. Met duidelijk lesmateriaal, PowerPoint, anekdotes en de ruime ervaringen van de docenten zal dit een meer dan interessante dag gaan worden.
Hoewel de plaatsen beperkt zijn kan men zich nog inschrijven. Dit kan op de site van de academie voor de gastronomie:
Ingezonden persbericht