Gemeente Hoorn

Bouwvergunning voor Media Markt en Leen Bakker

Op dinsdagmiddag 1 september 2009 overhandigde wethouder Jack van Es de bouwvergunning voor de bouw van de nieuwe winkels van Media Markt en Leen Bakker aan de Van Aalstweg in Hoorn. De bouwvergunning werd in ontvangst genomen door de directie van de twee winkels en de ontwikkelaar van het pand.

Op het terrein van Van Aalstweg 15 was tot voor kort de machinefabriek Compas gevestigd. Deze fabriek is enige tijd geleden gesloopt om ruimte te maken voor de vestigingen van Media Markt en Leen Bakker. Het gebouw beslaat een oppervlakte van 5.900 m². Media Markt gaat gebruik maken van het westelijke gedeelte van het gebouw (ca. 4.400 m²) en Leen Bakker vestigt zich in het oostelijke deel (ca. 3.000 m²). Het plan voorziet ook in de reconstructie van de Van Aalstweg. Dit moet leiden tot een betere doorstroming van het verkeer in en om het Run Shopping Centre.

De gemeente Hoorn ziet het bouwplan als een positieve impuls voor het Run Shopping Centre. Media Markt is in potentie een publiekstrekker voor de inwoners van Hoorn en de regio en dus ook waardevol voor het Run Shopping Centre als geheel, aldus wethouder Jack van Es. Laatste wijziging van deze pagina: 1 september 2009