Gemeente Almelo

Installatie waarnemend burgemeester tijdens buitengewone raadsvergadering

31 augustus 2009 - De heer drs. J. van Lidth de Jeude zal op dinsdag 1 september tijdens een buitengewone raadsvergadering geïnstalleerd worden als waarnemend burgemeester van Almelo. Inmiddels heeft de Commissaris van de Koningin de heer Van Lidth de Jeude formeel beëdigd. Tijdens de raadsvergadering zal de waarnemend burgemeester worden geïntroduceerd aan de gemeenteraad en de inwoners van Almelo.

Programma

De buitengewone raadsvergadering begint dinsdagavond om 19.00 uur. De griffier zal het officiële besluit om de heer Van Lidth de Jeude te benoemen voorlezen. In dit geval gaat het om een tijdelijke benoeming en is de Commissaris van de Koningin bevoegd om hier uitvoering aan te geven. Aansluitend zal de nestor van de raad, de heer Stork, de waarnemend burgemeester introduceren. Tot slot zal burgemeester Van Lidth de Jeude het woord richten tot de aanwezigen. De vergadering wordt daarna kort geschorst om de een ieder gelegenheid te bieden kennis te maken met de burgemeester. Om 20.00 uur wordt het programma vervolgd met een informatieve raadsbijeenkomst. Inwoners van Almelo zijn van harte welkom om de raadsvergadering en installatie bij te wonen.

Tijdelijke benoeming
De heer Van Lidth de Jeude zal tijdelijk het burgemeestersambt van de gemeente Almelo vervullen. Naar verwachting wordt de benoemingsprocedure voor een nieuwe burgemeester eind dit jaar afgerond. Op verzoek van de gemeenteraad zal de heer Van Lidth de Jeude een actieve bijdrage leveren aan verdere verbetering van het traject rond bestuurscultuur