NCRV

Video Generation

NCRV presenteert ongecensureerde kijk in de leefwereld van jongeren

Dinsdag 1 september

21.15 uur, Nederland 3

TV Lab: vernieuwende televisie op Nederland 3

Dinsdag 1 september presenteert de NCRV in het kader van TV Lab: Video Generation. TV Lab is een themaweek op Nederland 3 waarin programmamakers de kans krijgen vernieuwende, afwijkende, creatieve programma's aan het Nederlandse publiek te tonen. In totaal zijn 19 programma's van 8 omroepen te zien.

In deze tijd van mobieltjes en YouTube zijn jongeren zelf programmamakers geworden. In Video Generation filmen ze zelf met hun mobieltjes en op die manier komt de kijker middenin de belevingswereld van hen terecht: zij delen hun visies en belevenissen.

Een groep jongens van gemiddeld 19 jaar en een groep meiden van 17 jaar komen elkaar tegen tijdens hun vakantie op het Nederlandse eiland Texel. Doordat ze de camera bij zich hebben, ontstaat een ongedwongen en ongecensureerd beeld van vrije tijdsbeleving, liefde, leven, seks en vriendschap van een nieuwe generatie.

De kijkcijfers en een speciaal voor TV Lab samengesteld recensentenpanel van televisiekijkers bepalen of, en zo ja, welke programma's het verdienen een vervolg te krijgen. Iedereen kan zich hier nog voor opgeven via nederland3.nl

TV Lab is van 31 augustus tot en met 4 september te zien op Nederland 3.