Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Doetinchem - Rijden onder invloed                         |

Zondagavond 30 augustus en in de daaropvolgende nacht heeft de politie in Doetinchem bij alcoholcontroles drie mannen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Allen moesten een blaastest afleggen en bleken onder invloed. Zij zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor en een ademanalyse.


De bestuurders krijgen een proces-verbaal en zijn allen na verhoor heengezonden met een rijverbod van enkele uren. Van één bestuurder is het rijbewijs ingevorderd.


Rond 18:40 uur werd een 27-jarige man uit Doetinchem aangehouden op de Terborgseweg. Hij blies op het bureau een promillage van 1,2.


Om 23:15 werd op de Tollenstraat een 40-jarige snorfietser aangehouden. Hij blies bij de ademanalyse op het politiebureau 1,6 promille.


Tot slot werd op de Mackaylaan om 00:50 uur een 34-jarige automobilist uit Doetinchem aangehouden. Hij blies op het bureau 1,9. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

|     |De Heurne - Onder invloed in struiken                     |

In de nacht van zondag op maandag 31 augustus is een 18-jarige automobilist uit Sinderen onder invloed de bosjes ingereden naast de de Lage Heurnseweg in De Heurne (gemeente Aalten).


De politie trof de bestuurder na een melding rond 05:15 bij de auto aan, die eigendom bleek van een familielid van de bestuurder. Een blaastest toonde aan dat hij onder invloed was, waarop hij is aangehouden. Hij blies op het politiebureau 1,2 promille. Omdat hij een beginnend bestuurder is is zijn rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op voor rijden onder invloed en gevaarlijk rijgedrag. De auto is afgesleept.


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(

---- --