Gemeente Berkelland


Postbus 200
7270 HA Borculo
Tel.: 0545-250 250
Contact en bezoekgegevens

Wielerronde van Spanje La Vuelta komt op 31 augustus door Borculo en Ruurlo

Afbeelding bij afbeelding

De tweede etappe van wielerronde van Spanje, La Vuelta '09, vertrekt op 31 augustus vanuit Zutphen. Het peloton maakt een rondje door de Achterhoek en zal ook Berkelland aandoen. De wielrenners zullen ook door de straten van Borculo en Ruurlo komen.

Vuelta door Berkelland.jpg

Borculo en Ruurlo

Het peloton zal Borculo via de Barchemseweg (N821) en Koppeldijk binnenfietsen. Daarna gaan wielrenners rechtsaf de Burgemeester Bloemersstraat in. Aan het einde van deze weg slaan ze rechtsaf de Ruurloseweg op richting Ruurlo. De verwachte doorkomsttijd in Borculo is 13.40 uur. Vervolgens zullen de wielrenners Ruurlo via de ringweg bij het kasteel Ruurlo richting Vorden inrijden. Daar worden ze al om 13.50 uur verwacht.

Randprogramma

Rondom de Vuelta verzorgt de Berkellandse sportfederatie verzorgt een randprogramma. Aansluitend aan de doorkomst in Berkelland wordt er op het industrieterrein Everskamp in Ruurlo een `dikke bandenrace' voor de jeugd gehouden. De Berkellanders kunnen behalve van de wielerronde genieten, ook zelf op de fiets stappen. Onder het motto 'Fiets zelf de Vuelta' is er voor de hele familie een toertocht uitgezet op zondag. De route voert door Zutphen, Vorden, Ruurlo en Lochem. Opstappunt is bij café De Luifel in Ruurlo tussen 8.00 en 10.00 uur. De deelname is gratis.

Voor de bikkels is er een tocht van 180 kilometer. Deze is te verkrijgen bij de plaatselijke VVV. De toertocht van 150 kilometer met als opstappunt Zutphen is niet gratis.

Trefwoorden Wedstrijd
Mutatiedatum 24/08/2009