Acteur speelt hoofdrol in onderwijscampagne van Edukans
Antonie Kamerling deelt schoolspullen uit in Malawi
Acteur Antonie Kamerling gaat samen met Edukans, de ontwikkelingsorganisatie voor onderwijs, schoolspullen uitdelen in Malawi. Vanaf maandag 31 augustus tot en met zondag 6 september verspreidt Antonie Kamerling onder meer schriften, schoolbanken en schoolborden op de Nanjere Primary School in Zuid Malawi.
Les onder boom
'De onderwijssituatie in Malawi is erbarmelijk. Kinderen krijgen les onder een boom. Ze delen een lesboek met z'n tienen. Terwijl goed onderwijs het belangrijkste is voor de toekomst van een kind', pleit Kamerling. 'Ik wil me graag voor deze kinderen inzetten.' Edukans hoopt met de enthousiaste inzet van Antonie bekendheid voor de campagne te krijgen. 'Bekendheid is iets abstracts dat je bij je draagt. Maar met deze actie kan ik het concreet gebruiken én dus hopelijk meer kinderen in Malawi naar school helpen.'
Heel Nederland deelt uit
Het uitdelen van schoolspullen is de aanzet voor de speciale campagne van Edukans '
Programma Malawi reis
Antonie Kamerling vertrekt zondag 30 augustus vanaf Schiphol en arriveert zondag 6 september. Hij bezoekt tijdens zijn reis de Nanjere Primary School. Antonie spreekt onder meer met kinderen, (groot) ouders en docenten over de onderwijssituatie in Malawi. Op deze school deelt hij de schoolspullen uit die in Malawi zijn aangeschaft. Daarnaast is Antonie bij de uitdeling van duizenden schoenendozen. Deze dozen zijn eind 2008 gevuld met schoolspullen en speelgoed door duizenden kinderen in Nederland tijdens de basisschoolactie van Edukans Schoenmaatjes.
Edukans
Edukans is dé ontwikkelingsorganisatie voor onderwijs. Vorig jaar heeft Edukans in zes ontwikkelingslanden 172 onderwijsprojecten gesteund. Dit betekent goed onderwijs voor duizenden kinderen. Jongeren leerden een vak, docenten werden opgeleid en ouders zijn meer betrokken bij school. Daarnaast is het aantal kinderen en jongeren dat in Nederland betrokken is bij ontwikkelingssamenwerking de afgelopen jaren gestegen van 300.000 naar 350.000 jongeren.
Ingezonden persbericht